Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, 6 il ve bir ilçedeki çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Genel olarak gördüğümüz, çözüm sürecinin neredeyse yüzde 90'ları aşan bir seviyede desteklendiğidir."

04.05.2013 17:02

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, 6 il ve bir ilçedeki çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, "Genel olarak gördüğümüz, çözüm sürecinin neredeyse yüzde 90'ları aşan bir seviyede desteklendiğidir. Hatta bazı yerlerde bu desteğin yüzde 100'e ulaştığı bile rahatlıkla söylenebilir" dedi.

Paker, Erzincan Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Erzincanlıların Akil İnsanlar Heyeti'ne "gönül insanları" adını verdiğini söyledi.

Şehrin ağırlıklı kesimince desteklenen sürecin, çok küçük bir grubun ifade özgürlüğünü engelleyen tutumlarıyla gölgelenemeyeceğini belirten Paker, iki günlük Erzincan ziyaretinde, sorunun askeri ve silahlı yöntemlerle çözülemeyeceği noktasında halkın büyük çoğunluğunun görüş birliği içinde olduğu izlenimini edindiklerini kaydetti.

Paker, şöyle devam etti:

"Bizim Erzincan hakkındaki değerlendirmemiz sadece bağırıp çağırarak ve tehdit ederek çalışmaları engellemeye çalışan 35-40 kişilik grup üzerinden değil, Erzincan'ın gerçek iradesini yansıtan çoğunluğun talepleri üzerindendir. Elbette süreci destekleyenlerin hem kaygıları hem önerileri olmuştur. Bu da sürecin doğası gereğidir. Önemli olan bu sürecin kaygıları giderecek, önerileri dikkate alacak bir doğrultuda yürütülmesidir. Bu nedenle, 'sözle şiddet' uygulamaya çalışanların, tehditler savuranların bu süreçte hiçbir etkisinin olmadığı bilinmelidir. Bugün itibariyle 6 il ve bir ilçedeki çalışmalarımızı tamamladık. Genel olarak gördüğümüz, çözüm sürecinin neredeyse yüzde 90'ları aşan bir seviyede desteklendiğidir. Hatta bazı yerlerde bu desteğin yüzde 100'e ulaştığı bile rahatlıkla söylenebilir."

Bunun yanı sıra süreci engellemeye çalışan organize ve marjinal bir çevrenin olduğunun da gözlemlendiğini dile getiren Paker, "Kanaatimizce bu çevreler, sürecin başarıya ulaşması halinde iktisadi, sosyal ve siyasi statülerini kaybetmekten korkan ve eski sistemden beslenen odakların yönlendirdiği çevrelerdir. Bu kaybın yaratacağı menfaat yoksunluğu da bu marjinal kitleyi hırçınlaştırmaktadır" ifadesini kullandı.

Paker, özellikle Erzincan'da daha belirgin olarak gözüken tutumun, çözüm sürecinin ne kadar doğru bir yolda ve başarıyla ilerlediğini gösterdiğini vurgulayarak, "Ayrıca bu tutumun Erzincan'ın çok kültürlü yapısında bir karşılığının olmadığı da tarafımızdan tespit edilmiştir. Erzincan halkına gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement