Cumhurbaşkanı Gül'den New York'ta Resepsiyon - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'den New York'ta Resepsiyon

Cumhurbaşkanı Gül\'den New York\'ta Resepsiyon

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, 2015-2016 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı dolayısıyla bir resepsiyon verdi.

25.09.2013 10:05  Güncelleme: 10:08

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, 2015-2016 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı dolayısıyla bir resepsiyon verdi. New York'taki Türkevi'nde düzenlenen resepsiyona çok sayıda ülkeden devlet ve hükümet başkanı katıldı.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, konuklarını kapıda karşıladı ve tek tek tokalaştı.

Resepsiyona, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in de aralarında bulunduğu devlet ve hükümet başkanları ile çok sayıda ülkenin dışişleri bakanı ve büyükelçisi katıldı.

Resepsiyonda, BM Genel Kurulu vesilesiyle ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da yer aldı.

Türkiye, 2009-2010 döneminde yürüttüğü BMGK geçici üyeliğinin ardından 2015-2016 döneminde de konseye üye olma isteğini açıklamıştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den New York'ta Resepsiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement