Danimarka'da Sağlık Skandalı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Sağlık Skandalı

Danimarka\'da Sağlık Skandalı

Regina Holmegaard isimli kadının beynindeki damar tıkanmasını anlayamayan doktorlar, aspirin türü hap almasını tavsiye ederek ölümüne yol açtı.

30.06.2014 09:44  Güncelleme: 10:38

Danimarka’nın Odense Üniversitesi Hastanesinde doktor hatası yüzünden hayatını kaybeden 44 yaşındaki Filiz Kılıç’tan sonra 36 yaşındaki Regina Holmegaard da hayatını kaybetti.

"ÖLÜMÜNDEN DOKTOR SORUMLUDUR"

İddiaya göre, Regina Holmegaard'ın beynindeki damar tıkanmasını anlayamayan doktorlar, aspirin türü baş ağrısı hapı Panodil almasını tavsiye ettiler. Regina'nın eşi Jesper Holmegaard, "Eşim nöbetçi doktoru aradı. Baş ağrısından duramadığını, ateşinin 38.3 olduğunu, çok terlediğini, mide bulantısı olduğunu söyledi. Doktor ise mikrop kapmış olabileceğini söyleyerek Panodil almasını söyledi. Eşimi muayene etme zahmetini bile göstermeyen doktor ölümünden sorumludur" dedi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Genç kadının doktorla yapmış olduğu nöbetçi doktordaki ses kayıtları TV 2 kanalında yayınlandı. Filiz Kılıç ve Danimarkalı Regina Holmegaard'ın doktor hataları yüzünden ölümleri, ülkede büyük tepkiye yol açtı. Siyasi partilerin sağlık sözcüleri, doktorların ve hastanelerin yaptıkları hataların arttığına dikkat çekerek, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istediler. Hata yapan doktorlar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Sağlık Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hasan sivri: tükiyede tıp ve doktorlar coğu avrupa ülkesinden ieride bunuda bilin yunanistanda doktora gittim ilaç verdi antibiotik. daha kotü oldum türkiyeye gelince doktora gittim .doktor sana bakteri için antibiotik vermis senın hastalıgın virüse bağlı dedi ve 3 gün sonra hiç biseyim kalmadı avrupa geriye gidiyo.buda bi örneği.içki ve sapıklık ve boyuzlama konusunda oldukça ılerdeler bu arada 24 0 Yanıtla
  • harun: tepkiler çığ gibimiş orda insana deyer var bizim ülekemizde heryıl kaçta böyle vaka var çığ gibi tepki yok 0 0 Yanıtla

Advertisement