Daum'dan Görkemli Başlangıç - Son Dakika
Güncel

Daum'dan Görkemli Başlangıç

Daum\'dan Görkemli Başlangıç

"En Büyük Şansım Milli Maçlar Nedediyle Futbolcularla Uzun Bir Süre Çalışabilecek Olmam"

23.03.2011 20:01

"EN BÜYÜK ŞANSIM MİLLİ MAÇLAR NEDEDİYLE FUTBOLCULARLA UZUN BİR SÜRE ÇALIŞABİLECEK OLMAM"

Eintracht Frankfurt'ta Michael Skibbe'nin yerine Teknik Direktörlüğe getirilen Christoph Daum görkemli bir törenle yeni görevine başladı.

Michael Skibbe'nin yerine göreve getirilen Christoph Daum görmekli bir basın toplantısıyla yeni görevine 'Merhaba' dedi. Canlı olarak TV'den naklen yayımlanan basın toplantısında Hürriyet'in sorudan önce Türkçe olarak 'Frankfurt'a hoş geldiniz' demesine üzerine Daum Türkçe olarak 'Hoşbulduk" dedi.

Eintracht Frankfurt'ta bu güne kadar görülmemiş bir basın ordusunun takip ettiği basın toplantısıyla yeni görevine 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşayan Christoph Daum "Frankfurt'la başarılı olmak için buradayım. İlk etapta ligde kalma planlarını yapacağız" diye konuştu. Pazartesi günü Eintracht Müdürü Heribert Bruchhagen'in telefonu geldikten sonra, kısa bir konuşma sonrası eşimle gezinti yaptım. Ve bana verilen bir buçuk saat içinde antrenörlüğü kabul ettim" dedi.

Koch ve Marceyl yardımcıları

Kendisinin böyle bir medya ordusunun takip etmesinin normal olduğunu vurgulayan Daum"Ben daha fazla medya ordusunun takip ettiği Türkiye'den bunu iyi tanırım" diye konuştu. Kendisine oğlu Marcel Daum ve 30 yıldan beri birlikte çalıştığı Koch'un yardımcı olarak Eintracht'ta görev yapacaklarını belirten Daum "Ben Daum ile bir aile gibiyim adeta. 30 yıldan beri benim için önemli bir arkadaşımdır. Adeta ne o bensiz, nede ben onsuz yapamayız. Sezon sonuna kadar Frankfurt'ta bir otelde kalıp futbolculara yakın olacağım. Sadece eşime Pazar günleri Köln'e gidip yaşadığı ispatlamam gerekiyor" dedi.

Türkçe "hoşbulduk" dedi

Canlı olarak TV'den naklen yayınlanan basın toplantısında Hürriyet'in sorudan önce Türkçe olarak 'Frankfurt'a hoş geldiniz' demesine üzerine Daum'un kafasını yere eğip Türkçe olarak 'Hoşbulduk" demesi basın mensupları tarafından alkış topladı. Hürriyet'in "Bay Daum, Eintracht'ta nasıl bir antrenman metoduyla başlayacaksınız" sorusuna ise ünlü teknik adam "İlk antrenmanda topla birlikte futbolcuları tanıma yönünde bir program hazırladım. Bu konuyu yardımcım Koch çok daha iyi bilir" diyerek yanıtladı." Daum basın toplantısında ki konuşmasında "Eintracht Frankfurtlu futbolcu formasıyla ve takımıyla gurur duymalıdır. Kendilerine bu hissi vermekle yeni görevimize başlayacağız." diye konuştu. Ayda 250 bin Euro kazanacak olan Daum, canlı olarak Eintracht Frankfurt maçlarını hiç izlemediğini belirtip "Fakat televizyonlardan izledim. Ayrıca oğlum Marcel iki günden beri yoğun bir şekilde çalışıp analizler yaptı." dedi.

Milli maç aralığı iyi oldu

Daum" En büyük şansım milli maçlar nedediyle futbolcularla uzun bir süre çalışabilecek olmam. Ayrıca Frankfurt'un futbolcu kapasitesinin yeterli olduğunu biliyorum. Mücadeleci ve hiç bir rakiplere aman aman vermeyen bir futbol ortaya koyacağız." diye konuştuktan sonra başarılı olduğu taktirde uzun süren bir sözleşme yapılabileceğini söyledi. İlk etapta Eintracht Frankfurt ile 30 Haziran 211 tarihine kadar sözleşme imzalayan Daum'un Eintracht Frankfurt ile ilk antrenmanınını yoğun bir medya ordusu yanında çok sayıda taraftar kitleside izledi. Frankfurt'un tarihinde ilk kez bir antrenmanınada canlı olarak yayımlanmasıyla bir ilk yaşandı.

Roland ve Marcel mutlu

Daul ile birlikte Eintracht Frankfurt'ta göreve başlayan Roland Koch ile Marcel Daum" Eintracht'a geldiğimiz için mutluyuz. Başarılı olacağmıza kesin inancımız var" diye konuştular. Halil Altıntop'un takımda olmasının kendileri açısından iyi olduğunu belirten Roland Koch "Halil Altıntop, tecrübesiyle ve atacağı gollerle bize fayda sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daum'dan Görkemli Başlangıç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement