İran'daki Çifte Terör Saldırısında Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi - Son Dakika
Güncel

İran'daki Çifte Terör Saldırısında Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi

İran'da parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde yapılan eş zamanlı terör saldırısında ölü sayısı 17'ye yükseldi.

08.06.2017 11:20  Güncelleme: 15:56

İran Meclisi'ne silahlı ve devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin türbesine bombalı saldırılarda ölü sayısı 17'ye yükseldi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

ÖLÜ SAYISI 17'YE ÇIKTI

Dün İran'ın başkenti Tahran'da meclisin içine Kalaşnikoflarla giren üç terörist ateş açmış meclisteki insanları rehin almış, saldırganlardan biri meclis binası içinde kendini havaya uçurmuştu. Teröristlerin meclise ana kapıdan kadın kılığında girdiği ortaya çıktı. Silahların saatlerce hiç susmadığı mecliste dört terörist öldürüldü ve rehine eylemi sona ermişti. Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde de bombalar patlamış, bir kadın canlı bomba kendini havaya uçurmuştu. Bir saldırgan siyanür içerek intihar etmişti. Türbede kısa süre içinde ikinci bir intihar saldırısı daha gerçekleşmişti. Gelen son haberlere göre dünkü terör saldırılarında ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

DEAŞ ÜSTLENMİŞTİ

İranlı yetkililer, yaptıkları ilk açıklamada saldırıların arkasında terör örgütü DEAŞ'ın olduğunu duyurdu. Bu açıklamadan kısa süre sonra, terör örgütü saldırıları üstlendi.

37 YIL SONRA BİR İLK

BBC Farsça Servisi, İran'da 1979'daki İslam Devrimi'nden sonra ilk kez meclisin hedef alındığını bildirdi.

Terör örgütü, haftalık Arapça gazetesi El Naba'da bir ay önce İran'a saldırı tehdidinde bulunmuştu. Üyelerine İran'a sızmalarını öğütleyen örgüt, yayınladığı bir videoda ise Irak'taki İranlı militanlarını göstermişti.











İran\'daki Çifte Terör Saldırısında Ölü Sayısı 17\'ye Yükseldi

Son Dakika Güncel İran'daki Çifte Terör Saldırısında Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement