Depremlerle Sarsılan Simav'da Eğitim Sorunlu Başladı - Son Dakika
Güncel

Depremlerle Sarsılan Simav'da Eğitim Sorunlu Başladı

Depremlerle Sarsılan Simav\'da Eğitim Sorunlu Başladı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 19 Mayıs'taki 5, 9'luk depremin ardından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime verilen ara bugün bugün sona erdi.

06.06.2011 15:01

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, 19 Mayıs'taki 5, 9'luk depremin ardından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime verilen ara bugün bugün sona erdi. Ancak devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle veliler hasarlı okullara çocuklarını göndermek istemeyince sınıfların çoğu boş kaldı.

Deprem korkusu çeken bazı öğrenciler ise okula anne ve babalarıyla geldi. Bazı öğrenciler sınıflara da anne ve babalarıyla girerken bazıları bahçede oynamayı mayı tercih etti. Öğrenciler gelmeyince bazı öğretmenler de sınıflara girmedi.

Hasar gören okullardan Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri 4 Eylül İlköğretim Okulu'na, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri Anadolu Öğretmen Lisesi'ne nakledildi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, bir haftalık süreçte okula gelmeyen öğrenciler için herhangi bir işlem yapmayı düşünmediklerini ve hoşgörülü davranmaya çalışacaklarını söyledi.

Osmanbey İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Oğul, okulların açılmasına karşın 550 öğrenciden büyük bir bölümünün deprem korkusu yüzünden okullara gelmediğini bildirdi. Öğrenci velisi Naim Yaman, iki çocuğunu okula korkarak getirdiğini söyledi. Bir başka veli Zeynep Yaman eğitime ara vermemek için sınıfa çocuğu ile girdiğini ancak yeterli öğrenci olmayınca dersin boş geçtiğini bildirdi.

Öğrencilerden Eray ve Muharrem Yaman, deprem korkusuyla sınıflara girdiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremlerle Sarsılan Simav'da Eğitim Sorunlu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement