Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)KIZILAY ÖNÜNDE KONSERVE ET KUYRUĞUKIZILAY Kocaeli Şubesi yardıma muhtaç vatandaşlara konserve et yardımında bulunurken, vatandaşlar et alabilmek için şubenin önünde toplandı.

07.06.2017 13:11

1)KIZILAY ÖNÜNDE KONSERVE ET KUYRUĞU

KIZILAY Kocaeli Şubesi yardıma muhtaç vatandaşlara konserve et yardımında bulunurken, vatandaşlar et alabilmek için şubenin önünde toplandı. Vatandaşlara, kurban etlerinden yapılan konserve kuşbaşı ve kıymalar verildi. Kızılay Kocaeli Şubesi Başkanı Cengiz İpek, Kocaeli genelinde yaklaşık 10 bin kişiye Ramazan ayı boyunca yardımda bulunacaklarını söyledi.

Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan Kızılay Kocaeli Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç vatandaşlara 800 gram ağırlığındaki kutular içerisinde konserve et veriyor. Muhtarlıklara kayıt yaptıran vatandaşlara ailelerindeki sayıya göre yardımda bulunuluyor. Kızılay Kocaeli Şubesi önünde toplananlar konserve etlerden alabilmek için şubenin önünde toplandı. Numara verilen vatandaşlara görevliler tarafından konserve kuşbaşı ve kıymalar verildi. Vatandaşlar konserve etlerden alarak evlerinin yolunu tuttu.

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Cengiz İpek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını belirterek, "Bir önceki Kurban Bayramı'nın kurban etlerini konserve kutularda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz. Aralarında Suriyeli vatandaşların da bulunduğu insanlarımıza 800 gram ağırlığında kutular içersinde Ramazan boyunca kıyma ve kuşbaşı et şeklindeki konserveleri veriyoruz. Yaklaşık 10 bin vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Konserve etlerden alabilmek için sırada bekleyen Muharrem Sağlık, "Bu kadar insan toplanıyor burada, yazık günah hepsi çoluk çocuk. Bize numara veriyorlar. Herkes oruçlu, bu kadar beklemeye değmez. Geçen sene aldığımız kavurma kötüydü ve hepsini kedilere verdik. Bu sene ki iyi mi kötümü bilemiyorum" diye konuştu.

Eşinin kaza geçirmesi nedeniyle çalışamadığını söyleyen Sevim Ezgi ise, "Çok mağdur durumdayız. Damadımın evinde kalıyorum. Eşim kaza geçirdi, işten atıldı. Zor geçiniyoruz. Buradan yardım almaya geldik" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kızılay önünde toplanan vatandaşlar

-Cengiz İpek ile röp

-Vatandaşlarla röp.

-Konserve etlerden görüntü

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN İZMİT(Kocaeli),

===================================================

2)TERÖR PROPAGANDASI YAPAN 8 KİŞİ ADLİYEDE

ŞANLIURFA'nın Halfeti ile Suruç İlçesi'nde sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yapan aralarında DBP'li meclis üyesi Mustafa Ç'nin bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Halfeti ve Suruç ilçesinde 8 kişinin terör örgütüne bağlı kuruluşlara üyelikleri bulunduğunu ve sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptığını belirledi. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla eş zamanlı adreslere baskın yapan jandarma; DBP'li meclis üyesi Mustafa Ç. ile Kemal E., Fadıl A., Günay K., Kadir E., Abdullah B., Barış K. ve Ahmet C.'yi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan şüpheliler 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Gözaltındaki şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Jandarma aracından indirilen şüpheliler

Adliyeye çıkartılan şüpheliler

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 104MB

=====================================================

3)MOTOSİKLET HIRSIZLIĞI GÜVENLİK KAMERASINDA

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde gece evin önünde park halinde olan motosiklet 2 şüpheli tarafından çalınırken, hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Muhittin Mahallesi'nde oturan İlker M., geçen Cumartesi gecesi kendisine ait olan 59 HK 537 plakalı motosikletini evinin önüne park ederek gitti. İlker M., sabah motosikletinin yerinde olmadığını görerek polis ekiplerine haber verdi. Çevredeki güvenlik kameralarından yapılan incelemede 23.00 sıralarında kimliği henüz belirlenemeyen 2 şüpheli tarafından çalındığı tespit edildi. Motosikletin direksiyon kilidini kırarak çaldığı belirlenen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında gelen şüphelilerin kilidi kırdıktan sonra motosikleti alarak kaçtıkları görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-Park halindeki motosiklet

-Zanlının motosikletin üzerinde oturması

-Etrafa bakması

-Motosikleti alıp götürmesi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

====================================================

4) MERSİN'DE TEMİZ ÇEVRE İÇİN GUİNNESS DÜNYA REKORU DENEMESİ

MERSİN'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 9 okuldan 751 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 'geri dönüşüm' sembolü oluşturdu. Yeşil renklere bürünen öğrencilerin rekor denemesinin görüntü ve raporları, Guinnes'e gönderildi. Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında geri dönüşüm konusunda dünya çapında farkındalık yaratmak amacıyla 'Guinness En Çok Kişiyle Geri Dönüşüm Sembolü Rekoru'nun kırılması için Cumhuriyet Meydanı'nda çalışma yaptı. 9 okuldan 751 çocuk, 2 rekor danışmanı, 5 teknik ekip, 2 milli hakem gözetiminde rekor  denemesi  yaklaşık iki saat sürdü. Guinness Rekorlar Kitabı'nda yeni kategori olarak açılmış olan rekor, dünyada ilk defa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde öğrenciler tarafından denendi. Rekor danışmanları Prof.Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü'nün nezaretinde gerçekleşen denemede, çocuklar tek tek sayılarak hazırlanan alana alındı. Çevreyi çağrıştıran yeşil renklere bürünen çocuklar, danışmanların düdük çalması ile birlikte hazırlanan alandaki yerlerini alarak geri dönüşüm sembolünü oluşturdu. Rekor denemesine ait görüntü ve raporların teslim edilmesinin ardından 5 iş günü sonunda açıklanacak sonuç, olumlu olduğu takdirde Mersin'e rekoru kazandıracak.

Dünyada ilk kez yapılan bir rekor denemesinin gerçekleştiğini ifade eden Orhan Kural şunları söyledi:

"Yeni bir rekor için çalışıldı. 751 öğrenci bu sembolü yaptı. Denemenin ardından yetkililer bize sorular soracaklar ve değerlendirme yapılacak. Sonuç genelde olumlu oluyor. Umarım bu çalışmadan iyi bir sonuç alırız. Sonuç olumlu olursa bir süre sonra rekorun sertifikası gelecek. Bize göre çalışma olumlu ama sonucu yetkililer verecek. Şimdiki süreçte videoyu inceleyip fotoğraflara bakacaklar. Şartnameye bakıp raporları inceleyecekler. Figür tam olarak yapıldı mı? diye bakıyorlar. Sonuç teslim tarihinden itibaren 5 iş günü sonunda verilecek."

Rekor denemesinin ardından alana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Cumhuriyet alanından görüntüler

Teknik ekipten görüntüler

Çocuklardan görüntüler

Çocuklar alana girerken

Görevliler çocukları yerleştirirken

Çocuklar sembolü oluştururken

Çocuklar sembolü oluşturup beklemesi

Çocukların sevinç yaşaması

Çocuklardan detaylar

Rekor Danışmanı Orhan Kural'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 05'35"   BOYUT: 179.19 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

===================================================

5)HIRSIZLARA KARŞI HAYVANLARA ELEKTRONİK ÇİPLİ KÜPE

DİYARBAKIR'da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan, "Koyun ve Keçilerin Elektronik olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı" projesi kapsamında Diyarbakır'da 520 bin küçük baş hayvana elektronik çipli küpe takıldı. Hayvanlara takılan elektronik çipler ile, hayvanlyarı hırsızlara karşı da korunurken, hayvanların kimlik ve sağlık bilgilerine anında ulaşılabiliyor.

Bakanlık tarafından başlatılan, "Koyun ve Keçilerin elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi" Diyarbakır'da da sürülerdeki hayvanlara  elektronik çipli küpeler takıldı. Talaytepe Mahallesinde küçükbaş işletmeciliği yapan Mehmet  Kavut'un başvurusu üzerine Mahalleye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın başkınlığındaki ekip daha önce sağlık kontrolleri yapılan ve bilgileri elektronik çiplere yüklenen 110 oğlağa küpeleri takıldı. 2016 yılında kentte başlayan uygulama sayesinde elektronik küpe takılan hayvanların hastalıklarının kontrolü, elektronik ortamda sağlıklı bir kayıt sistemi oluşturulması sağlanacak. Kimliklendirme yapılan hayvanların nerede olduğu, sağlık durumları takılan çipli küpeler sbayesinde tespit edilmesi sağlanırken, küpelerin hayvan hırsızlarına karşıda önlem görevi gördüğü belirtildi.

Diyarbakır Gıda Tarım Hayvancılık il müdürü Mustafa Ertan Atalar, elektronik küpeleme projesinin Diyarbakır'da 2016 yılında uygulanmaya başlandığını, belirterek, "Bu küpeler takıldıktan sonra hayvanların tespiti, tanımlanması çok daha kolay ve sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir. Takılan küpeler sayesinde bir işletmedeki hayvan varlığı, hatasız bir şekilde küpe numaralarıyla kime ait olduğu, yapılan aşı kayıtları, hayvanların nereden, nereye sevk edildiği, işletmeye giriş tarihleri gibi bir çok bilgiyi içermekte olup, bu  bilgiler sayesinde hayvanların hareket ve kontrolü, sağlık kontrolü çok daha sağlıklı bilgiler elde edilmektedir.  Hatasız bir sistem  uygulamaya sunulmuştur.Bu kapsamda ilimizde 825 bin elektronik küpe tedarik edilmiş olup, bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda 520 bin adet elektronik küpe hayvanlara takıldı. Küpeleme işlemleri hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bugün de ilimizde bir işletmede küçük baş hayvanlardan keçilere uygulama yaptık. Uygulama sayesinde hayvanın uzaktan kontrolü sağlanacaktır"dedi.

Görüntü Dökümü:

-Küpe takılacak keçilerden detaylar

-Veterinerlerin keçilere küpeleri takması

-Müdür Atalar'ın konuşması

-İşletmecinin konuşması

-Muhabir anons

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement