Didim'i Anlatan "Bir Öyküdür Yoran" Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Didim'i Anlatan "Bir Öyküdür Yoran" Okurlarıyla Buluştu

Didim\'i Anlatan "Bir Öyküdür Yoran" Okurlarıyla Buluştu

Didim Belediyesinin destek verdiği ve Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Zübeyde Yalçın’ın yazmış olduğu “Bir Öyküdür Yoran” adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

03.03.2018 13:05

Didim Belediyesinin destek verdiği ve Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Zübeyde Yalçın'ın yazmış olduğu "Bir Öyküdür Yoran" adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Kitaptan elde edilen gelir derneğe bağışlanacak.

Didim Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen imza gününe Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye meclis üyeleri ile Didimliler katıldı.

İmza gününde konuşan kitabın yazarı ve aynı zamanda Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülay Zübeyde Yalçın Didim'in ilk adı olan Yoran'ın ne olduğunu adının nereden geldiğini gelecek nesillere anlatılması için kitabı yazdığını dile getirdi. Yalçın kitabın hazırlamasında emeği geçen başta Didim Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Belediyenin kitabın hazırlanması noktasında sunduğu katkının okyanusta bir damla olduğunu söyleyerek "Didim için yapılan bir çalışmaya küçük bir katkı sunduk. Hormonlu büyüyen ilçemizde Didim'in asli unsurlarına sahip çıkmamız lazım. Biz her ne kadar farklı yerlerden gelsek te Didimliyiz diyebilmeliyiz. Didimlilik kültürünün gelişmesi noktasında yazılan bu kitaptan dolayı Dernek Başkanımız Zübeyde hanıma teşekkür ediyorum." dedi.

"Başkan Yoranlılara müjde verdi"

Başkan Atabay konuşmasında bir kaç müjde daha verirken "Didimlilerin ilk ayak bastığı yer olan Kovela limanında bir park ve ilk adım anıtı için çalışmalar sürüyor. Küçük pürüzler kaldı. Ayrıca Hisar Mahallesinde bir park yeri yaptık. Bunun dışında küçük bir park yapıp, o mahallenin yıllardır muhtarlığını yapan Bahri Aşık muhtarımızın adını vereceğiz. Ayrıca belediyeye ait olan tarihi evi Mübadil evinin ihalesini yaptık; Sözleşme imzalandı. Orayı da mübadil evi yaparak sizlerin geçmişteki tüm nesnelerinizi burada sergileyeceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından imza gününe geçildi. Yalçın ilk kitabını Kaymakam Türköz'e hediye ederken, Didimliler imza gününe büyük ilgi gösterdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Didim'i Anlatan 'Bir Öyküdür Yoran' Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement