Diğer Belediyelere Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Diğer Belediyelere Örnek Davranış

Diğer Belediyelere Örnek Davranış

MANİSA Belediyesi, Manisa Açık Cezaevi'nde iftar yemeği düzenledi.

09.08.2012 12:25  Güncelleme: 15:39

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün de katıldığı iftar yemeğinde, Açık Cezaevi Müdürü Katip Özen, cezaevinin çevre düzenlemesini yaptıkları için Manisa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Manisa Belediyesi tarafından Manisa Açık Cezaevi'nde düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Alim Çalışkan, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü, Manisa Açık Cezaevi Müdürü Katip Özen ve açık cezaevinde cezalarını çeken mahkumlar katıldı. Cezaevi Müdürü Katip Özen, Başkan Ergün'ü kapıda karşılayarak, Manisa Belediyesi tarafından cezaevi bahçesinde yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle teşekkürlerini sundu. Yaklaşık 200 mahkumun yattığı Açık Cezaevi'nin bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahkumlarla tek tek tokalaştı. İftar yemeğinin ardından dualar okundu.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Manisa Açık Cezaevi Müdürü Katip Özen, "Göreve geldiğim günden bugüne kadar Belediyemizin engin hoşgörüsü yanında, çünkü çok şeyler istedik. Ancak her zaman yanımızda olan bir Belediye Başkanımız var. Allah O'nu eksik etmesin. Bu beraberliğimizin ve yanımızda olmasının bir sosyal boyutu olarak da bir iftar yemeği düzenlemiş bulunuyorlar. Ben kendilerine bu inceliklerinden dolayı Allah razı olsun diyorum. Toplumsal açıdan da, diğer belediyelere örnek olacak çok güzel bir davranış" dedi.

Hizmeti her yere eşit götürmek tek amacımız

Özen'e teşekkür eden ve kader mahkumları ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "İçinde bulunduğumuz makam, hizmet makamı. Manisa'da yaşayan vatandaşlarımızın 2009 yılı Mart ayında uygun görmesiyle, onların oylarıyla bu makama seçildik. Bizler de Manisa'nın havasını soluyoruz, suyunu içiyoruz. Amacımız hizmetleri en iyi, her yere eşit şekilde götürebilmek. Manisa'da 57 mahalle var. Bu 57 mahallenin 2011 yılı itibariyle 45 mahallesinde hizmetleri tamamladık. Bu yaz itibariyle de, 2012 yılı içerisinde, geriye kalan 12 mahallemizin de bütün hizmetlerini kaldırımından bordürüne, yağmur suyundan asfaltına kadar Allah nasip ederse, 2-3 ay içinde bitireceğiz. Yani şunu söylemek istiyorum; hizmet ayrımı yapmadan, bizden-öteki şeklinde ayırmadan bu hizmetleri yerine getiriyoruz. Girmedik mahalle değil, sokak bırakmayacağımızı her ortamda ifade ettik. Tabi bunları Belediye Başkan Yardımcılarım, Meclis üyelerim ve 1711 çalışanımızla birlikte yaptık. Sizlerin huzurunda onlara bir kez daha Manisalılar adına teşekkür ediyorum. İnsanların daha mutlu olduğu, daha müreffeh bir Manisa oluşturmanın çaba ve gayreti içerisindeyiz" dedi.

Topluma kazandırma noktasında kurumlar önemli hizmetler veriyor

Manisa Açık Cezaevi Müdürü Katip Özen'in kendilerinden bazı taleplerde bulunduğunu belirten Ergün, "Elimizden geldiğince, imkanlarımız dahilinde her türlü talebi de yerine getirmeye çalıştık. Sağ olsun kendisi de biraz önce söylemleriyle bizleri mutlu etti. Ben kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 180 arkadaşımız var. Zaman zaman bana gelen talepler de var. Bizzat derdini anlatan kardeşlerimiz var. Zor durumda olan, imkanı kısıtlı olan, ailesine ulaşamayan veya yalnız olan değerli kardeşlerimiz var. Bir şekilde istemeyerek de olsa, şartların, ekonominin, çeşitli faktörlerin etkisiyle bugün burada bulunuyorlar. Herkesin kendine göre haklı yönü var. Herkese o gözle bakmak lazım. Burada yapılan bir hizmet var. Bu hizmetin karşılığında burada bulunan kardeşlerimizin tekrar topluma kazandırılması noktasında hizmet ve çalışmalar var. İnanıyorum ki, buradan tekrar dışarı çıkıldığında topluma faydalı birer birey haline gelebilmek için ön çalışmanın ve hizmetin burada verildiği kanaatini taşıyorum. Tabi ki hiç kimse burada olmak istemiyor. Ama dediğim gibi şartlar ve içinde bulunulan bazı olumsuz koşullardan dolayı yaşananlar maalesef bir gerçek. Sonuçta bunlar aşılacaktır. Topluma kazandırma noktasında Belediyemiz Park-Bahçe Müdürlüğü de dahil olmak üzere, Tapu Müdürlüğü ve Adliye önemli hizmetler veriyor. Önemli olan sabır. Allah hepinizi kurtarsın" diye konuştu.

Sosyal belediyeciliğe en güzel örnek

Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeği organizasyonu nedeniyle Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkürlerini sunan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Alim Çalışkan ise, "Bu sosyal belediyecilik kapsamında verilen en güzel örneklerden birisi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu önemli etkinlikler, kişileri birbirine bağlar. Hele böylesine birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda, belediyemizin bu etkinliği düzenlemesi bizleri duygulandırdı. Bu gibi etkinlikleri diğer kurumların da devam ettirmesini diliyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Yemeğin sonunda Başkan Ergün, 200 hükümlüye havlu ve çorap hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diğer Belediyelere Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement