Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Angola'da Camilerin Yıkılmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Angola'da Camilerin Yıkılmasına Tepki Gösterdi

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Angola\'da Camilerin Yıkılmasına Tepki Gösterdi

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "21.yüzyılda hala ülkelerin evrensel bir din olan İslam'ın yasal kabul edilmemesi, camilerin zorla yıkması kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar,...

26.11.2013 12:51

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "21. yüzyılda hala ülkelerin evrensel bir din olan İslam'ın yasal kabul edilmemesi, camilerin zorla yıkması kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Afrika Ülkesi Angola'da İslam'ın yasaklanması ve ardından camilerin bir bir yıkılmasına tepki göstererek "21. yüzyılda hala ülkelerin evrensel bir din olan İslam'ı yasal kabul etmemesi, camileri zorla yıkması kabul edilebilir bir durum değildir. BM'leri, İslam Birliği Teşkilatı'nı, bütün dünya Müslümanlarını ve vicdan sahibi her kesi Angola'da yaşam mücadelesi veren bu Müslüman azınlığa sahip çıkmaya, yaşanan vahşete ve zulme dur demeye davet ediyorum" diye açıkladı.

Dünyanın artık küçük bir köy haline geldiğini belirten Bayraktutar, "Hiçbir ülke, hiçbir yönetici günümüzde kendi aklına göre, değer yargılarına göre davranamaz. Her ülkenin uyması gereken evrensel kurallar vardır. Bu kurallara da o ülkeleri yönetenler uymak zorundadır. 21. Yüzyılda bir ülkenin sözde Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı çıkacak İslam yasal değildir diyecek. Bu kesinlikle kabul edilebilir bir durum değildir. Traji komik bir yasaktır. Hangi akıl mantık ilkeleri ile İslam'ı yasaklıyorsunuz. Bir ülke de azınlık olmak, insan haklarından yararlanmaya engel değildir. Bu yapılanlar insanlık dışıdır. Dünyanın gözü önünde yapılan bu zulme kesinlikle müsamaha gösterilmemelidir" şeklinde konuştu.

Bayraktutar, Ülkede bulunan ve sayılarının 500 Bin civarında olduğu tahmin edilen Müslümanların büyük çoğunluğunun Filistin'den Angola'ya göç eden göçmenlerden oluştuğuna dikkati çekerek, Ortadoğu'yu karıştıran ve Filistin halkına yapmadığı zulmü bırakmayan İsrail'in dünya siyasetindeki etkisinin bir an önce azaltılarak Müslümanlara reva görülen bu zulmün bir an önce son bulmasını istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Angola'da Camilerin Yıkılmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement