Erdoğan, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Edecek

DBP'li belediyelerin 'Erdoğan'ı ağırlamayacağız' açıklamasının ardından önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da belediyeyi ziyaret edip Kışanak'la görüşecek.

02.05.2015 14:40  Güncelleme: 15:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenleyeceği mitingin ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edip etmeyeceği merak uyandırdı. Dün DBP'li belediyelerin yaptığı 'Erdoğan karşılanmayacak ve ağırlanmayacak' açıklamasının ardından belediye önünde hazırlıklara başlanması dikkat çekti. Diyarbakır Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; Erdoğan 16:15'te Diyabakır Belediyesi'ni ziyaret edip Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile görüşecek.

PROGRAM DEĞİŞTİ, GÜLTAN KIŞANAK İLE GÖRÜŞECEK

DBP'nin tavrı nedeniyle Erdoğan'ın ilk programında belediye başkanlığı ziyareti yer almıyordu. Ancak bugün programda bir değişiklik yapıldı ve saat 16.15'e Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eklendi. Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile görüşecek. Batman gezisinde ise belediye başkanlığı ziyareti yer almadı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI, DİYARBAKIR ERDOĞAN'I BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış ve miting için geleceği Diyarbakır'da hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daki temaslarının ardından saat 15.30'da Diyarbakır'a gelecek. Toplu açılış töreni öncesi Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmesi beklenen Erdoğan'ın kullanacağı yollarda geniş güvenlik önlemi alındı. Erdoğan'ın geçmesi muhtemel caddeler trafiğe kapatıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ziyaretlerin ardından İstasyon meydanında Diyarbakırlılara seslenmesi planlanan Erdoğan için, miting alanı ve çevresinde çok sayıda polis görevlendirildi. Polis birçok yerde barikat kurdu. Miting alanına çıkan yollara da barikat kuran polis, vatandaşların barikatlardan geçmesine izin vermedi.

Öte yandan miting alanına girmek için bekleyen çocuklara görevliler tarafından bayrak dağıtıldı. Çocuklar ellerinde bayraklarla miting alanına girmek için bekliyor.

BATMAN'DA VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Erdoğan, bugün saat 12.30'da Batman Valiliği'ni ziyaret etti. Saat 13.00'te Batman'da toplu açılış törenine katılarak halka hitap etti. Batman'dan Diyarbakır'a geçecek olan Cumhurbaşkanı, saat 15.30'da valiliğe ziyarette bulunacak. Erdoğan, saat 17.00'de toplu açılış törenine katılarak halka seslenecek. Cumhurbaşkanı saat 18.30'da ise 7. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı'na ziyarette bulunacak.BATMAN'DA BELEDİYE BAŞKANINA SİTEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada kendisini karşılamaya gelmeyen belediye başkanına sitem etti. Erdoğan şunları söyledi: Buraya gelirken kendime göre bir program yaptım. "Valiliği de ziyaret ederim, belediyeyi de" dedim. Sağ olsun belediye başkanı havalimanına gelmedi. Bu nezaketi göstermeyen bir belediyeyi Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Bunu bilmenizi istiyorum ki istismar etmesinler. Geçenlerde Çanakkale'ye gittim. Belediye Başkanı geldi havalimanında karşıladı. Kendisi CHP'li, her gittiğimde ziyarete gelir. Tabi ben de gittim belediyeyi ziyaret ettim. Ama bunlar emir alıyorlar. Dağdan emir alıyorlar. Gelmezler.

ERDOĞAN'IN SİİRT PROGRAMI

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, 4 Mayıs 2015'te Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 10.00'da İstanbul'dan havayoluyla kente hareket edeceği belirtildi. Saat 12.00'da Siirt Havalimanı'nda karşılama töreni, saat 12.15'de valilik ziyareti, saat 13.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreni, saat 14.45'te Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Emine Erdoğan Kız Yurdu ziyaretinin ardından Erdoğan, saat 15.15'te Siirt'ten Mardin'e hareket edecek.

DBP'Lİ BELEDİYELER "KARŞILAMAYACAĞIZ, AĞIRLAMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batman ve Diyarbakır'a gerçekleştireceği ziyarete ilişkin açıklama yaptı. DBP, "Partimizin belediye eşbaşkanları Tayyip Erdoğan'ı karşılamayacak ve ağırlamayacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklama ve savaş politikası dayatmaları nedeniyle Batman ve Diyarbakır belediye eşbaşkanlarının Erdoğan'ı karşılamayacağı ve ağırlamayacağını belirten DBP, "Yine Tayyip Erdoğan'ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AKP propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin Belediye Eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır\'da Büyükşehir Belediyesi\'ni Ziyaret Edecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • mümtaz: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE oylar MHP'ye. . 19 29 Yanıtla
  • OKTAY: İŞİ GÜCÜ MİLLETİ KIŞKIRTMAK SENİN NE İŞİN VAR DİYARBAKIRDA BOŞ ADAMSN 21 11 Yanıtla
  • diyarlii: Diyarbakirli birisi olarak diyarbakirda istemiyoruz 15 9 Yanıtla
  • batman: Merhaba oylar hdp ye 15 8 Yanıtla
  • AHMET: akp ve hdp zaten farkları yokki 6 15 Yanıtla
  • hdp: Lan akpliler size sesleniyorum en büyük korkunuz biziz kabusunuz olacağız durun bakalım barajı geçtikten sonra göreceksiniz 13 7 Yanıtla
  • ilyas: Ya Allah aşkına şu adamı oralara koymayın hangi yüzle gidiyor bilmiyorumki yüzde yok adamda 12 3 Yanıtla
  • karslı serhat türk: böyle bi dünya ya mal olmuş bı lıder daha dunyaya gelmez çünkü tam lider siyasetci dın adamı yani türünün son örneyi ALLAH KORUSUN BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN yanındakilerde inşallah ona layık olur ve hep öyle kalır 4 7 Yanıtla
  • Bora: TÜRK MİLLETİ SİZİ SIFIRLAYACAK AKPKK 7 3 Yanıtla
  • biri: Sendemi emir alacaktı 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement