Doğada Bulduğu Nesneleri Tabloya Dönüştürüyor - Son Dakika
Güncel

Doğada Bulduğu Nesneleri Tabloya Dönüştürüyor

Doğada Bulduğu Nesneleri Tabloya Dönüştürüyor

Van'ın Erciş ilçesinde oto yedek parça satışı yapan Sami Demir, doğadan topladığı taş, ağaç dalı, hayvan tüyleri gibi nesneleri tabloya dönüştürerek eserlerden elde ettiği geliri de hayır kurumlarına bağışlıyor

20.07.2013 13:05

Erciş ilçesinde, doğada bulduğu malzemeleri tablolarında işleyerek yeniden değerlendiren bir esnaf, eserlerin gelirlerini de hayır kurumlarına bağışlıyor.

İlçede oto yedek parça satışı yapan Sami Demir, 9 yıl önce başladığı atıl malzemelerden tablo üretme merakını gelişirerek, elde ettiği geliri hayır kurumları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Doğa yürüyüşleri sırasında bulduğu her türlü malzemeyi toplayan Demir, daha sonra bunu atölyesinde işleyerek ortaya birbirinden güzel tablolar çıkarıyor.

Hayvan kanatları, göl kıyısında topladığı taşları ve nehir kıyılarında bulduğu ağaç dallarına tablolarıyla hayat veren Sami Demir, bir tabloyu bitirmek için atölyesinde günlerce çalışıyor.

Sami Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan itibaren doğa ve hayvanlara karşı büyük bir sevgi duyduğunu, sanat merakının ise 9 yıl önce başladığını söyledi. Doğada bulduğu nesneleri sanatı için değerlendirdiğini anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Van Gölü çevresinde doğa yürüyüşleri yaptığım sırada, su kenarlarında bulduğum nesneler, ağaç dalları ve taşlar ilham kaynağım oldu. Buralardan topladığım malzemeleri tahtalara işleyerek, tablolar oluşturmaya başladım. İşimden arta kalan zamanın tamamını bu eserleri üretmede kullandım. Bunu da zevkle yapıyorum. İhtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak için yaptığım tabloları hayır işleriyle uğraşan kurumlara bağışlamayı amaç edindim."

Eserleri üretirken sadece vernik parası ödediğini belirten Demir, doğadaki atıl malzemeleri değerlendirdiği için büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğada Bulduğu Nesneleri Tabloya Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement