Doktorlarımıza Sahip Çıkalım - Son Dakika
Güncel

Doktorlarımıza Sahip Çıkalım

Doktorlarımıza Sahip Çıkalım

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Ersin Arslan, bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

21.04.2012 12:05

Sağlık çalışanlarımızın tamamı ömürlerini insan hayatını kurtarmaya adayan

kişilerdir. İnsan sağlığı için hizmet eden, bu yönde kutsal bir görev yapan tüm sağlık çalışanlarımız, vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini kesintisiz olarak ulaştırabilmek için her şartta gece gündüz görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır.

Fedakarca görev yapan sağlık personelimiz, bazen hasta bazen de hasta

yakınlarının sözlü ve fiili şiddetine maruz kalabilmektedir. Sağlık personeli ve

özellikle doktorlarımızın şiddete uğrayacağı endişesini taşımaları, toplum sağlığının gelişmesine yeterli katkıyı sunmalarına engel olmaktadır.

Hayatlarının büyük bir bölümünü eğitim, araştırma ve ihtisasla geçiren sağlık

çalışanlarımızın, 17 yaşlarında bilinçsiz, genç bir şahsın bir anlık cehaletine kurban edilmesi sadece doktorumuz için değil, milletimiz ve ülkemiz için de çok acı kayıptır.

Ülkemizde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması, sebep ve sonuçlarının araştırılması amacıyla TBMM Sağlık Komisyonu Başkanımız Ankara Milletvekilimiz Cevdet Erdol başkanlığında TBMM'nde meclis araştırma komisyonu kurulması yönünde önerge verilmiştir. 24 Nisan 2012 Salı günü Genel Kurul'a gelecek ve oylanacaktır. Yapılacak olan oylamanın ardından araştırma komisyonu kurularak çalışmalarına başlayacaktır.

Görevi başında uğradığı saldırı sonucu görev şehidi olan merhum Dr. Ersin Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sağlık camiası ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Umarım kurulacak olan bu araştırma komisyonunun yapacağı çalışmalar bundan sonra böyle acı olayların yaşanmasına engel olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doktorlarımıza Sahip Çıkalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement