"Duygusal Sermaye" Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

"Duygusal Sermaye" Damgasını Vurdu

"Duygusal Sermaye" Damgasını Vurdu

AGT'nin CEO'su Mehmet Semih Söylemez, Futuristler Derneği'nin "Futurist Shuffle" etkinliğine konuk oldu.

12.07.2012 16:15

"DUYGUSAL SERMAYE" FUTURİST SHUFFLE ETKİNLİĞİ'NE DAMGASINI VURDU

Söylemez konuşmasında "Duygusal Sermaye" kavramını ve vizyonunu geliştirmek isteyen sanayicilere örnek olması için AGT'nin başarı öyküsünü anlattı.

Futuristler Derneği'nin yılda birkaç kez düzenlediği Futurist Shuffle etkinliği bu yıl Microsoft'un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Futurist Shuffle etkinliğine mobilya bileşenleri üretiminde dünyanın en modern tesislerinden biri olan AGT'nin CEO'su Mehmet Semih Söylemez'in konuşması damga vurdu. Türk mobilya sektörünün gelişmesi ve ihracatının artmasına paralel olarak başlattığı çalışan mutluluğu çalışmaları sayesinde 11 yılda şirketin yaşadığı değişimi "Duygusal Sermaye" adlı bir kitapta toplayan Mehmet Semih Söylemez'in konuşması büyük ilgi gördü.

İnsan odaklı yapılara ihtiyaç var

Şirketleri geleceğe taşımak için duygusal sermayesi yüksek zihin ve yönetimlere ihtiyaç olduğunu anlatan Söylemez, "Düne kadar ekip, bir liderin etrafındaki insan grubu olarak düşünülürdü. Bugün ve gelecekte ise ekibin kendisi lider zihinli bir yapıda olmalı" dedi.

Lider zihinli yapıların kendi içinde 'öteki ben'leri oluşturduğuna dikkat çeken Mehmet Semih Söylemez, sözkonusu yapıların parçalanıp yeniden bir araya getirilebilen, bir anlamda 'dekonstrüktüvist' nitelikte olması gerektiğini söyledi. Söylemez, "Aynı anda farklı fikirleri, aynı düzlemde karşılaştırabilen zihin, geleceği inşa edebilecek temel modeldir. Bunu yapabilecek ekibin, her üyesinin üretim içinde de 'birey' olması esastır. Bu tip insanlar, ancak kalplerini de verebilecekleri kadar inandıkları kurumlarda hayat bulurlar. Bu tür kurumları var edebilmek için, sadece ve sadece, 'insan odaklı' bir yapıya ihtiyaç vardır. Kısacası duygusal sermayesi yüksek zihinler ve yönetimler şirketleri geleceğe taşır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Duygusal Sermaye' Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement