Ece Su'nun Ailesi Şikayetinden Vazgeçti - Son Dakika
Güncel

Ece Su'nun Ailesi Şikayetinden Vazgeçti

Ece Su\'nun Ailesi Şikayetinden Vazgeçti

İstanbul Sirkeci'de feribot kazasında 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren 'in ölümüyle ilgili görülen davada aile, sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçti.

10.07.2014 14:26

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üç tutuksuz sanığın yargılandığı davaya yalnızca sanık kaptan Erkan Atalay İm ve avukatları katıldı. Mahkeme başkanı duruşmada ilk olarak davaya gelen evrakları okudu. Duruşmaya katılmayan Ece Su'nun ailesi, sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğine dair dilekçe gönderdi.

Tanık: Kapakta araç görmedim

Duruşma tanık olarak dinlenen geminin başmühendislerinden ve olay anında kaptanın yanında olan Muhammed Bayraktar yolcuların araca yüklendiği sırada kendisinin de ara ara baktığını belirterek, "En son baktığımda alım bitmek üzereydi kapak üzerinde bir araç görmedim. Yerime doğru gittiğimde geminin hareket ettiğini fark ettim. O anda kaptana baktığımda onun da hareketin farkına vardığını, sert manevrayla gemiyi yanaştırmaya çalıştığını fark ettim. Daha sonra kaptanın önündeki ekrana baktığımda bir aracı denize düşerken gördüm. Ben NETA sesini duymadım. Duymak gibi bir görevim olmadığı için dikkat de etmedim" dedi.

Üye hakimin "Kaptanın ekranında kapak görünüyor muydu?" sorusu üzerine tanık Bayraktar, ekrandan kapak ve üzerinin göründüğünü söyledi.

Dosya bilirkişiye gönderilecek

Mahkeme, sanıkların kusurunun olup olmadığının tespit edilmesi için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

Sirkeci'de 5 Mart'ta Ebru Güleren'in kullandığı araç arabalı vapura binerken kayarak denize düşmesi sonucu 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetmişti. Savcılık soruşturma sonunda kaptan Erkan Atalay İm, Çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Ece Su'nun Ailesi Şikayetinden Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement