Edirne'de Kış Lastiği Denetimi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Kış Lastiği Denetimi

Edirne\'de Kış Lastiği Denetimi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu ekipleri, Meriç yol kavşağında kış lastiği denetimi yaptı.

20.12.2013 09:17  Güncelleme: 09:31

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Bürosu ekipleri, Meriç yol kavşağında kış lastiği uygulaması denetimi yaptı. Denetimde 32 araç kontrol edildi, 8 araç sürücüsüne toplam 616 TL para cezası kesildi.

Kış lastikleri takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından polis ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak araçların lastiklerini kontrol ediyor. Polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan 8 sürücüye 77 TL ceza kesti.

Denetimlerde 77 TL ceza alan bir sürücü, denetimlerin güzel olduğunu her yerde uygulanması gereken ve bütün sürücülerin uyması gereken bir kural olduğunu söyledi. Araç sürücüsü Aziz Üstündağ ise, "Kış lastiği uygulamasının başladığı 1 Aralık ayından itibaren hem kendi açımdan hem de trafikten dolayı kış lastiklerimi taktım. Kış lastiğini taktıktan sonra ceza almaktan da kurtuldum" dedi.

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil otomobillerde ve ticari araçlarda da zorunlu olduğunu ifade ederek, "Polis ekiplerimiz bu konuda gerekli denetimleri yapıyor. Kar lastiği takması zorunlu araçların takmaması halinde ilgili trafik maddesinden, teknik şartlara uymamaktan birinci seferde 77 lira para cezası yazıyoruz. Ayrıca sürücülere 7 gün süre veriyoruz. İkinci kontrolde kış lastiği takılmaması halinde bu sefer aracını otoparka bağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Diş derinliğinin normal standartlarda en düşük 1,6 milimetre olması gerektiğini dile getiren Kenar, "Diş derinliği düşük olan araçların normal şartlarda bağlanması gerekir. Şoförlerin mağdur olmaması için araçlarına şartlara uygun kışlık lastik takmalarını istiyoruz. Denetimlerimiz devam edecek" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Kış Lastiği Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement