Edirne Dernekler ve Öğrenciler Bir Araya Gelip, Sokak Hayvanlarını Besledi - Son Dakika
Güncel

Edirne Dernekler ve Öğrenciler Bir Araya Gelip, Sokak Hayvanlarını Besledi

Dernekler ve öğrenciler bir araya gelip, sokak hayvanlarını beslediEDİRNE'de sokak hayvanlarını koruma dernekleri ile Trakya Üniversitesi öğrencileri bir araya gelerek kent çöplüğündeki yüzlerce hayvanı besledi.

02.12.2017 19:04

Dernekler ve öğrenciler bir araya gelip, sokak hayvanlarını besledi

EDİRNE'de sokak hayvanlarını koruma dernekleri ile Trakya Üniversitesi öğrencileri bir araya gelerek kent çöplüğündeki yüzlerce hayvanı besledi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Hayvan Dostları Topluluğu, Edirne Doğayı ve Hayvanları Yaşatma ve Koruma Derneği (EDHAYKO), sosyal medya üzerinden örgütlenen Pati Dostları üyeleri, Edirne Belediyesi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının 100 kadar üyesi kent çöplüğündeki hayvanları beslemek için harekete geçti. Terk edilmiş çöplükte aç kalan köpekleri beslemek için yanlarında getirdikleri, kuru mama ve sıyrılmış tavuk artıkları ile su getiren hayvanseverler, çöplüğün çeşitli noktalarına yiyecekler bıraktı. Köpekler, beslenirken havada onları izleyen çok sayıda martı köpeklerin yiyeceğine ortak oldu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, çöplükte yaşayan aç köpekleri beslemek için 1400 kişiye yemek veren bir firma ile askeri birliklerden kalan yemekleri vermek için anlaştıklarını söyledi. Köpeklerin artık aç kalmayacağını ifade eden Tanrıkulu, Edirne belediyesi çöplüğünün taşınmasıyla birlikte köpeklerimiz aç kaldı. Bizde bugün buraya gelip bu etkinliğe katıldık. Burada yaşayan yaklaşık 700 köpeğin aç kalmaması için 1400 kişiye yemek veren ve askeri birliğin yemek artıklarını alıp buraya aç köpekleri doyurmak için anlaştık. Bundan sonra köpeklerimiz aç kalmayacak dedi.

Trakya Üniversitesi Hayvan Topluluğu Başkan Yardımcısı Yağmur Islattı'da organizasyonu çöplükte aç kalan hayvanların karınlarını doyurmak için yaptıklarını belirterek, Uzun yıllar buraya çöp atılıyordu. Dostlarımız bu atıklarla karınlarını doyurup yaşamaya devam ediyorlardı. Çöplüğün taşınmasıyla dostlarımız aç kaldı. Çoğu köpek burada aç kaldığı için hastalanıp yaşam mücadelesi veriyor. Belediyenin bu dostlarımıza sahip çıkması gerekir. Bizde bunun için elimizden geleni yapacağız diye konuştu.

EDHAYKO Başkanı Nurhan Kalender ise belediyenin köpeklere sahip çıkmadığını, dile getirerek Belediye köpeklere 1 gün değil her gün sahip çıkmalı. Sokak köpeklerinin yaşaması için mücadelemiz devam edecek ifadelerini kullandı.

Edirne Dernekler ve Öğrenciler Bir Araya Gelip, Sokak Hayvanlarını Besledi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Dernekler ve Öğrenciler Bir Araya Gelip, Sokak Hayvanlarını Besledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement