Engelli Kent Kartları EBED'te - Son Dakika
Güncel

Engelli Kent Kartları EBED'te

Engelli Kent Kartları EBED\'te

Trafikte yaşanan gereksiz beklemelerin engellenmesi amacı ile bir süre önce Edirne'de Kent Kart uygulamasına geçilmişti.

15.07.2013 10:02

Bu kapsamda Edirne Belediyesi, Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) ve ETUS sistemine dâhil Serhat Birlik Kooperatifi ile yaptıkları müşterek çalışma sonrası Edirne Belediyesi Meclis kararı ile en az %40 engelli raporu bulunan bireylere şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere %50 indirimli Toplu Taşıma Kartı (Kent Kart) verilmesine karar verdi.

Serhat Birlik Kooperatifi Başkanı Hakan Geyik, EBED Başkanı Dilek Kaynak ve Dernek Danışmanı Cengiz Gültekin İle yaptığı görüşmede; Engelli bireylerin 'Kent Kart'larını almak için Serhat Birlik merkezinin bulunduğu yere gelmelerinin, merdivenleri çıkmalarının zor olacağı için EBED'in Eski İstanbul Caddesi, Ayşekadın Camii bitişiğinde ki lokalinden almalarının uygun olacağına karar verdiler.

EBED Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Görçek ve Denetim Kurulu Üyesi Hülya Avcı amaçların öncelikle, dernek üyesi olsun veya olmasın bütün engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak, kanuni haklarını kullanmalarını sağlamak olduğunu belirtirken, konu ile ilgili yaptıkları açıklamada,

"Engelli Kent Kartının Avantajları neler?

Engelli bireylerin ve refakatçileri toplu taşıma araçlarında kullanım bilgileri sayısal ortamda elde edileceği için hat yapılandırılması ve uygulamalarda bu veriler kullanılabilecek. Sistem sayesinde Edirne'de yaşayan bedensel engelli bireyler ile refakatçileri şehir içi ulaşımlardan %50 indirimli faydalanabilecekler. Bu miktarın aile bütçesine önemli katkı sağlayacak. Edirne'de bulunan bütün dolum merkezlerinde Engelli Kent Kart'ının dolumu yapılacak.

Başvuru için neler gerekli?

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED)'in Eski İstanbul Caddesi, Ayşekadın Camii bitişiğinde ki lokaline Engelli Kent Kart başvuru yapılabilecek. Engelli Kent Kart için 10 TL verilecek. Başvuru dosyasına eklenecek belgeler, nüfus cüzdan fotokopisi, SGK raporu veya engelli kimlik kartı, 1 adet fotoğraf. Refakatçisi için 1 adet fotoğraf. Engelli kent kartı alacak bireyler veya refakatçileri kent kartlarını alırken, "Bu kart yalnızca ada tanzim edilmiştir. Başkası kesinlikle kullanamaz. (Aile fertleri dâhil) Başkası tarafından kullanılan kartlara el konulur. Şahsıma verilen indirimli Toplu Taşıma Kartımı başkaları adına kullanmam veya kullandırmam halinde kartımın tamamen iptal edilmesini kabul ve taahhüt ederim." içerikli taahhütname imzalayacaklar." dediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Kent Kartları EBED'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement