Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

Sivas'ta, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

16.05.2017 16:03

Sivas'ta, Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde başladı. Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Aykut, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Tan, engelliler ve aileleri ile vatandaşların da katıldığı yürüyüş, İnönü Bulvarı'nda son buldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlisi psikolog Döndü Kuzu, okuduğu basın açıklamasında, Engelliler Haftası'nda engellilerin sorunlarına dikkati çekmek adına yürüyüşün düzenlendiğini belirtti.

Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Kuzu, "Her birey engelli adayıdır. Bu doğrultuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve teşkilatımız engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ederek, engellilerimizin önündeki engelleri açma noktasında gerekli olan desteği tüm gücüyle vermektedir. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır." dedi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement