Erdoğan: İlk ve En Büyük Irkçı Şeytandır - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: İlk ve En Büyük Irkçı Şeytandır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Roman Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmasında "llk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz.? Şeytandır" dedi.

06.02.2015 19:20  Güncelleme: 20:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Büyük Roman" ödül törenine katıldı. Erdoğan "Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Irkçılık ve ayrımcılık kötüdür. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz? Şeytandır. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılamasına, dışlanmasına tahammülümüz olamaz. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum" dedi.

"BU ÜLKEDE HİÇ KİMSEYE BUÇUK MUAMELESİ YAPILAMAZ"

"Romanlar 78 milyon gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Romanlara karşı yapılan her türlü ırkçı yaklaşım ayaklarımızın altındadır. Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Ben aslında Romanlara yabancı değilim. Biraz Roman kültürünü bilen birisiyim. Kasımpaşa Kaptanpaşa'da doğdum büyüdüm. Aynı mahalleyi onlarla paylaştım. Beraber aynı okulu paylaştım. Dolapdere'de, Hacıhüsrev'de beraber büyüdük. Beraber futbol oynadığım zamanları hatırladım. Kederi, sevinci beraber yaşadım. sizin meseleniz elbette benim meselemdir."

"YARADILMIŞLAR ARASINDA AYIRIM YAPMADIK"

Biz batıcı bir anlayışın uydusu değiliz, biz kimseye farklı bakamayız. Biz öze bakarız. Biz 1 milyon 700 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz bütün Avrupa'da ise sadece 130 bin Suriyeli bulunuyor. Yaradılmışlar arasında ayırım yapmadık yapmayız yapılmasına da izin vermeyiz.

"ROMAN MERKEZİ KURMAKTAN NİYE ÇEKİNELİM"

Kürdoloji merkezi kuruyorsuz da, Roman merkezi kurmaktan niye çekinelim. TOKİ onlara yönelik, onların kültürüne yönelik inşa yapacak dedik. Toplum yararına çalışma statüsü onlara da verdik.

"ORTADOĞU'DA VAHŞİCE CİNAYET İŞLEYENLER SAPKINLIK İÇİNDEDİR"

Bizim dinimizde bizim inancımızda farklı olana tahammülsüzlük yoktur. Bizim topraklarda kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek yoktur. İnsanları farklı inanışlarda diyerek diri diri yakmak diye bir şey yoktur. Yazarlara çizerlere şiddet gösterenlere bizim dinimizde yeri yoktur. Vahşi cani ve teröristin bu sıfatlardan başka sıfata ihtiyacı yoktur. Ortadoğu'da vahşice ve canice cinayet işleyenler bunu islamiyet adına yapanlar büyük bir sapkınlık içindedirler.

"İSRAİL'İ ELEŞTİREN EN KÜÇÜK YAZI ANTİSEMİTİZM YAFTASI OLARAK YAPIŞTIRILIYOR"

İsrail vahşetini eleştiren en küçük yazı antisemitizm yaftası olarak yapıştırılıyor. Kadın haklarından bahsedenler Musevilerin her gün "Beni kadın olarak yaratmadığın için sana şükürler olsun" diye dua edenlere de çıkıp bir şey deyin. Müslümanların kutsallarına alçakça saldırılarını ifade özgürlüğü adı altında değerlendiriyorlar.

"İLK VE EN BÜYÜK IRKÇI ŞEYTANDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Irkçılık ve ayrımcılık kötüdür. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz? Şeytandır. Şeytan bir melek iken kendisine insana secde etmesi emredilmiş ama O kendisinin ateşten insanın ise topraktan yaratıldığını söyleyerek kendisinin üstün olduğunu söyleyerek kibir göstermiştir. Bu yüzden de Şeytan ebediyen lanetlenmiştir. Kim ki kendi ırkını üstün görüyorsa o şeytanın tuzağına düşmüştür. Hatta şeytanlaşmıştır. Kim ki başkasını doğuştan gelen özellikleri nedeniyle aşağılıyorsa o şeytanın izinde yolundadır. İslam coğrafyasının bir kısmında farklı olana karşı tahammülsüzlüğün ve şiddetin uygulandığını görüyoruz. Yine aynı şekilde batı dünyasının bir kısmında ırkçılığın tehlikeli şekilde arttığını görüyoruz. Bizim kültürümüzde farklı olana zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımıza farklı olana terör yoktur" diye konuştu.

Erdoğan: İlk ve En Büyük Irkçı Şeytandır
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: İlk ve En Büyük Irkçı Şeytandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Fevzi: Söylediklerinizin tam tersini yapıyorsunuz,o nasıl oluyor 30 11 Yanıtla
  • TÜRKER TAN: Ben ırkımla gurur duyarım, YAŞASIN TÜRK IRKI. . . 17 8 Yanıtla
  • HALİL: TAYYİP EFENDİ ŞEYTANIN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ SENİN GİBİ KİBİRLİ OLMASIDIR 23 1 Yanıtla
  • Az kaldi: Yuruu seni kum tutar bu kadar surun varken. Meee 17 5 Yanıtla
  • gercekler: arkadaşlar akp nin oyları hizla düşüyor bu suriyeden milyonlarca kişinin gelmesi türkiyenin heryernine yerleşmesi halkı bezdirmeleri eğitim geriye gitmesi eğitim bakanını halk istemiyor ama akp ısrarla tutuyor türkiyede milyonlarca ışıdcıların olduğu ülkeyi geri gitmesi araplaşması cizrede ülke kurulması işsizlik işci ölümleri torpilli memur alımları halk parayla bize oy verin akp üye olun denilmesi dış borc 400milyar dolar olması 4 bakanın yüce divana gitmemesi daha cok şey var ve akpnin oyları hızla düşüyor mhpnin oylarıda hızla yükseliyor chp dede yükseliş var yani türk milleti öyle bişeyki en ufak tehlike görse hemen anlıyor ve akpde gördü her kez kaymaya başladı sesiz sedasız kaymalr başladı 20 2 Yanıtla
  • Ben: Ne dedigin belirsiz seni artik taniyamiyorum 18 3 Yanıtla
  • fikret: en büyük ırkçılığı yaparak türkiyedeki bütün milleti birbirine düşürdün ve halada düşürmeye çalışıyorsun sayende millet birbirine kanlı bıçaklı oldu onların yanında akrabayı akrabaya düşman ettin polisi askere düşman ettin velileri öğretmenlere düşman ettin insanları öyle bir hale getirdinki millet birbirine selam vermekten korkar oldu 21 0 Yanıtla
  • yeterrr: Salak salak yorum yapacağınıza biraz insanlık öğrenseniz başarı böyle kazanılır işte burnunuz düşse yerden almazsınız kimine çingene, kimine köylü, makarnacı göbeğini kaşıyan insan diye küçümsedidiz insanları yıllarca ilk defa bu insanlar karşılarında muhatap buldular başarının özeti budur harikasın RTE yolun açık olsun 2 19 Yanıtla
  • meli: ucube konusuyor dolar gaza basti:)))) 19 1 Yanıtla
  • nusret: ozaman adil olda göster insanlığınıda araplara ve kürtlere ermenilere gürcülere yahudilere vsvs yaptığın babalığı türklerede yap hee türkleri dışlayıp her hakkı ellerinden alıp türklerden kesip ermenilere kürtlere araplara vsvs beleş besliyosun senden iyi ırkçımı olur heeee bana 450 elektrik faturasını çakarken kürdoların yanlarına yaklaşamıyorsunuz ahırlarına ufo takarak hayvanlarını ısıtıyorlar bumu senin adaletin Allahından bul emi 17 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement