Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff\'un Yargılanması

Wulf'un "çıkar sağlamak" suçlamasıyla yargılandığı davada kovuşturmanın gelecek hafta tamamlanacağı, kararın ise bu ay çıkabileceği belirtildi.

02.01.2014 18:41

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, 2008 yılında eyalet başbakanı olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla hakkında açılan davanın kovuşturmasının gelecek hafta tamamlanacağı bildirildi.

Hannover Eyalet Mahkemesindeki duruşmada, eski Cumhurbaşkanı Wulff ile suçlamaya konu olan hesabı ödeyen ve aynı davada sanık olarak yargılanan yapımcı David Groenewold ile ilgili incelemeler yapan bir emniyet yetkilisi dinlendi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Frank Rosenow, emniyet yetkilisinin dinlenmesinin ardından, bugün sürpriz bir şey çıkmadığını ifade ederek, olayla ilgili kovuşturmanın gelecek hafta biteceğini vurguladı. Belirlenen takvime göre mahkemenin dava ile ilgili kararını en geç 21 Ocak'a kadar vermesi bekleniyor.

Öte yandan, Wulff'un avukatları da 9 Ocak'ta son savunmalarını yapmak istediklerini mahkemeye ilettiler. Daha önce kasım ayında başlayan söz konusu davanın nisan ayına kadar süreceği ifade ediliyordu.

Rosenow, iki hafta önce yapılan duruşmada, yolsuzluk iddialarını destekleyen güçlü kanıtlar olmadığını belirterek, davanın düşürülmesini ya da daha erken sonuçlandırılmasını önermiş ancak Başsavcı Clemens Eimterbaeumer ise yargılamanın devam etmesini istemişti.

"Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını  yapımcı David Groenewold'un ödemesi nedeniyle eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında  "çıkar sağlamak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

14 Kasım 2013 tarihinde başlayan davada kapsamında bugüne kadar Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda tanık dinlenmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement