Eski Kaymakamın Cezası Kesinleşti - Son Dakika
Güncel

Eski Kaymakamın Cezası Kesinleşti

Eski Kaymakamın Cezası Kesinleşti

Güzelbahçe eski Kaymakamı Zeynel Abidin Müfit Yavuz'a verilen hapis cezası, yasal süre içerisinde temyiz başvurusu yapmaması üzerine kesinleşti.

20.07.2011 12:20

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt'a, hayatının tehlikede olduğunu bildirmesine rağmen, "Kaymakamlık seni korumak için kurulmadı" dediği iddia edilen Güzelbahçe eski Kaymakamı Zeynel Abidin Müfit Yavuz'a verilen hapis cezası, iki tarafın da yasal süre içerisinde temyiz başvurusu yapmaması üzerine kesinleşti.

Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt, 2005 yılında, dönemin Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile anlaşmazlığa düştü, mülkiye müfettişlerine ihbarlarda bulundu. Görevinden ayrılan Başkurt, belediyeye ait spor salonunda görevlendirildi. 27 Ocak 2005 tarihinde, o dönem Kaymakam olan Zeynel Abidin Müfit Yavuz'a başvuran Başkurt, kendisine baskı uygulandığını, kilitli odasının kapısının zorlanarak açıldığını, can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.

Kaymakam Yavuz ise iddiaya göre "Kaymakamlık seni korumak için kurulmadı" diyerek anlatılanlara ilgisiz kaldı. Başkurt'un Kaymakamlığa dilekçeyle müracaat etmesinin ardından Kaymakam Yavuz, "Resmi dairenin kilit altında tutulması yasaktır. Resmi makamlara sebepsiz ve asılsız müracaatlarda bulunmayın. Bulunulması halinde, resmi makamları fuzuli yere uğraştırmaktan hakkınızda kanuni işlem yapılacaktır" cevabı verdi.

ÖNCE OTOMOBİLİ; SONRA KENDİ KURŞUNLANDI

Güler Başkurt'un otomobili 2 Şubat 2005 tarihinde kurşunlandı, 6 Eylül 2005'te de kendisi tabancayla vurularak yaralandı. Olaylara karıştığı öne sürülen 3 kişi yakalanıp, haklarında dava açıldı. 2009 yılı başıda gerçekleştirilen Sarmaşık Operasyonu kapsamında, 'imar Kanunu'na muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme' suçlarından tutuklanıp, hakkında dava açılan, yargılama aşamasında tahliye edilen Güzelbahçe Belediyesi eski Başkanı Ertan Avkıran'ın bu olayın azmettiricisi olduğu iddia edildi.

Bu gelişmelerin ardından Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevat Barutçu, hazırladığı iddianamede, 'görevi ihmal' suçunu işlediği iddiasıyla Kaymakam Yavuz'un cezalandırılmasını istedi.

Emekliye ayrılan Kaymakam Yavuz hakkında İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İfade veren Yavuz, suçlamaları kabul etmedi. Başkurt ise Yavuz'un cezalandırılmasını istedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Yavuz'a 'görevi ihmal' suçundan önce 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alınarak ceza 2 ay 15 gün hapis cezasına indirildi. Mahkeme heyeti bu cezayı 1500 TL paraya çevirdi. Hükmün açıklanmasının geri bırakalmısına ve ertelemeye yer olmadığına karar verildi. Eski kaymakam Yavuz ve davacı Güler Başkurt, yasal süre içinde temyiz başvurusunda bulunmayınca karar kesinleşti.

Eski kaymakam Yavuz hakkında, ayrıca, görevde bulunduğu dönemde, Güzelbahçe Kaymakamlığı'nda çalışan Ö. T. 'ye, cep telefonu mesajları yoluyla cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Aynı dönemde kaymakamlıkta çalışan F. E'de benzer iddialarla sanıktan şikayetçi olmuştu. Bu suçlamalarla ilgili olarak İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Yavuz, 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu davalarla ilgili temyiz süreci ise devam ediyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Kaymakamın Cezası Kesinleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement