Eski Sağlık Bakanı Karahan Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Eski Sağlık Bakanı Karahan Toprağa Verildi

Eski Sağlık Bakanı Karahan Toprağa Verildi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde önceki gün yaşamını yitiren eski Sağlık Bakanı 70 yaşındaki Dr.

04.09.2013 15:38

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde önceki gün yaşamını yitiren eski Sağlık Bakanı 70 yaşındaki Dr. Mustafa Güven Karahan törenle toprağa verildi.

Geçen yıl kalp krizi geçirdikten sonra bir süre tedavi gördüğü Bandırma Devlet Hastanesi'nde önceki gece yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası eski Sağlık Bakanı Dr. Mustafa Güven Karahan'ın için ilk tören Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Törene, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakam Vekili İsmail Kaygısız, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Emniyet Müdürü Yusuf Aki ve vatandaşlar katıldı. Törene TBMM Başkanlığı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sayıda milletvekili çelenk gönderdi.

Dr. Mustafa Güven Karahan için helallik isteyen ve konuşmasında, bakan olmasına rağmen çok mütevazı bir insan olduğunu belirten Haydarçavuş Camii imamı İsmail Taşkın, "Rahmetlinin ayrı bir özelliği vardı, yıllarca hastanemizde hizmet etti. 70'li yıllardan beri doktorumuzu tanıyoruz. Sonra siyasete atıldı şehrimizi temsilen bakanlık yaptı. Bir özelliği de mütevazıydı ve çok alçak gönüllüydü. Bakan olmasına rağmen şehrimizi hiç terk etmedi. Ömrünün yarısından çok zamanını Bandırma'da geçirdi. Bu da onun şehrimizi sevdiğini gösterir Bandırmalılar da onu yalnız bırakmadılar işte görüyorsunuz cami avlusunda yer kalmadı" dedi.

Dr. Mustafa Güven Karahan'ın Haydar Çavuş Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra omuzlar üstünde taşınan Türk bayrağına sarılı cenazesi, Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Dr. Mustafa Güven Karahan, Ecevit hükümetinde Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Bandırma Devlet Hastanesi üroloji uzmanlığı ve başhekim yardımcılığı, 20 ve 21'inci Dönem DSP Balıkesir Milletvekilliği, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığı görevlerinde de bulundu. - Bandırmabalıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Sağlık Bakanı Karahan Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement