Eskişehir'de Hdp İl Binası Önünde Terör Protestosu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Hdp İl Binası Önünde Terör Protestosu

Eskişehir\'de Hdp İl Binası Önünde Terör Protestosu

Eskişehir'de HDP İl binası önünde terör protestosu (EK) 5)HDP İL BİNASININ KAPISI KIRILDI Eskişehir'de sabah saatlerinde HDP il binasının bulunduğu iş merkezi önünde toplanarak terör olaylarını protesto eden grup arasında yer alanlardan bazı kişilerin 7'nci kattaki HDP binanın kapısını kırıp içerisindeki eşyayı dağıttıkları belirtildi.

07.09.2015 17:05

Eskişehir'de HDP İl binası önünde terör protestosu (EK)

5)HDP İL BİNASININ KAPISI KIRILDI

Eskişehir'de sabah saatlerinde HDP il binasının bulunduğu iş merkezi önünde toplanarak terör olaylarını protesto eden grup arasında yer alanlardan bazı kişilerin 7'nci kattaki HDP binanın kapısını kırıp içerisindeki eşyayı dağıttıkları belirtildi.

HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, dairenin çelik kapısının kırılıp içeriye girildiğini söyledi. Uluçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sabah saat 08.30- 09.00 arasında bize yönelik bir saldırı oldu. Gündüz gözü, HDP parti binası Sakarya Caddesi'nde, merkezi bir yerde, 7. kattayız. Burada aileler var, sendikalar var, partiler var. Balyozlarla kapılar kırılıyor. İçerisi tarumar ediliyor. 3 yıl önce bu şehirde Ali İsmail Korkmaz adında bir genç yürüdü diye kafasına sopalarla vurularak öldürüldü. AKP'yi protesto etmek suçken, HDP'yi darmaduman etmek çok kolay ve sıradan bir olay halinde. Biz tüm halkımıza şunu söylüyoruz; demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadeleden geri adım atmayacağız. Bu ülkeye kardeşliği ve barışı HDP ile getireceğiz. Bu tahammülsüzlüğü kınıyoruz. Emniyet görevini yapmamıştır. Emniyet güçlerini kınıyoruz, emniyet müdürünü kınıyoruz. Herkesi görevini yapmaya çağırıyoruz."

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri Şubesi ekipleri HDP binasında parmak izi çalışması yaptı, kırılan kapı ve pencelerinin fotoğrafları çekildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Hdp İl Binası Önünde Terör Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement