Faber-Castell ile Eğlenceli Yaz Atölyeleri - Son Dakika
Güncel

Faber-Castell ile Eğlenceli Yaz Atölyeleri

Faber-Castell ile Eğlenceli Yaz Atölyeleri

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri üreticisi Faber-Castell, İstanbul'un en önemli müzelerinde gerçekleşen özel atölye çalışmalarına verdiği destekle, çocuklara ve gençlere sanat sevgisi aşılıyor.

03.07.2013 13:51  Güncelleme: 14:43

Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkaran, miniklerin küçük yaştan itibaren sanatla iç içe olmasını sağlayan etkinlikler, Rahmi M. Koç Müzesi, Pera Müzesi ve S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştiriliyor. Geleceğin sanatçıları, yazın keyfini Faber-Castell atölyeleriyle çıkarıyor.

Rahmi Koç Müzesi

Etkinlik: 'Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim'

Yer: Renkli Matematik Dünyası

Tarih: 6 Temmuz Cumartesi

Saat: 11:00 – 12:30

Yaş: 8 - 11 Yaş Arası

Etkinlik detayı: Sayılar ve renkler eğlenceli bir oyuna dönüşüp, çocukları bu oyuna katılmaya davet ediyor. Çocuklar bu atölye ile matematiğin sonsuz dünyasına yolculuğa çıkıyorlar.

Rahmi M. Koç Müzesi'ndeki "Matematik Atölyesi; Arım Balım Peteğim" adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Atölye için kişi başı katılım ücreti 30 TL.

Pera Müzesi

Etkinlik: 'Yemekten Sonra Dondurma'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 3 Temmuz Çarşamba

Saat: 14:00 – 16:00

Yaş Grubu: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çağdaş sanatın ustalarından Manolo Valdés'in sergisi kapsamında Pera Müzesi'nde yaratıcı atölyeler düzenleniyor. Bu Pazar günü çocuklar, ölü doğa resimlerini inceleyecek ve form kavramına odaklanacaklar. Sonrasında plastilin malzemesinin yardımıyla hayali bir yemek hazırlayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik: 'Valdés mi Matisse mi?'

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 4 Temmuz Perşembe

Saat: 14:00 – 16:00

Yaş Grubu: 4 - 6 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, ünlü ressamlar Manolo Valdés ve Henri Matisse'in benzer resimlerini birbirleriyle karşılaştırarak kendi figürlerini renklendirecekler. Atölye başına katılım bedeli: 45 TL

Etkinlik: "Olé! Pop Sanatı"

Yer: Pera Müzesi

Tarih: 5 Temmuz Cuma

Saat: 14:00 – 17:00

Yaş Grubu: 15 - 20 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Katılımcılar hem kağıt üzerine farklı malzeme kolajları oluşturacaklar hem de Valdés'in eserlerinden ilham alarak çeşitli malzemelerle serigrafi tekniğini kullanma fırsatı yakalayacaklar. Atölye başına katılım bedeli: 50 TL

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinlik: 'Doğudan Gelen Mimar'

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 2 – 31 Temmuz, (Pazartesi Günleri hariç, hafta içi hergün)

Saat: 10:00 – 12:00, 13:00 - 15:00

Yaş Grubu: 6 - 12 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar atölye kapsamında, Kahire, İstanbul, Bağdat'ı gezip, bu şehirlerde yaşayan Batılı mimarların yaptığı gibi Batılı şehirlere oryantalist görünüm katacak çalışmaları hayal edip, resimler yapacak. Öğrenciler resimlerinde, binalara ve meydanlara oryantalist dokunuşlar yapacak ve sokaklarda yaşayan insanları oryantalist öğelerle resimlerine aktaracak.

Etkinlik: 'Afiş Koleksiyoncusunun Çantası'

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 2 – 31 Temmuz, (Pazartesi Günleri hariç, hafta içi hergün)

Saat: 10:00 – 12:00, 13:00 - 15:00

Yaş Grubu: 11 - 17 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, Oryantalizmin 1001 Yüzü sergisindeki afiş ve şehir görsellerini inceleyerek, Doğu şehirlerini anlatan özel afişler tasarlayacak. Batılı bakış açısıyla Doğu'yla ilgili afişler hazırlayarak, Batılılarda Doğu'ya gitme arzusu yaratmaya çalışacaklar.

Etkinlik: 'Oryantalist Ressamlar'

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 6 Temmuz Cumartesi/ 14:00 – 16:00

7 Temmuz Pazar/ 11:00 – 13:00

Yaş Grubu: 5-6 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, Amadeo Preziosi, Marius Bauer, Zonaro gibi oryantalist ressamların kısa yaşam öyküleri ile İstanbul'daki ilginç anılarını dinleyip, eserlerini analiz ederek oryantalizmin sanat üzerindeki etkisinin vurgulanacağı etkinliklere katılacak.

Etkinlik: 'Doğu'da Bir Fotoğraf Atölyesi'

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 7 Temmuz Pazar

Saat: 14:00 – 16:00

Yaş Grubu: 7- 8 Yaş Arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, Batılı fotoğrafçıların İstanbul'da stüdyo kurup, İstanbulluları yerel kıyafetlerle fotoğrafladığı gibi atölyede kurulacak fotoğraf köşesinde çalışmalar yapacak. Sandıktan çıkan kostümler kullanılarak, benzer karakterler ve kompozisyonlarla fotoğraflar çekilecek ve katılımcılara hediye edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faber-Castell ile Eğlenceli Yaz Atölyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement