Fethiye'de "4. Karaçulha Deve Güreşleri" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye'de "4. Karaçulha Deve Güreşleri" Yapıldı

Fethiye\'de "4. Karaçulha Deve Güreşleri" Yapıldı

Güreşlere Aydın, İzmir, Antalya ve Muğla'nın ilçelerinden 85 deve getirildi Hayvanların güreştirilmesine karşı çıkan bir grubun yaptığı pankartlı protesto sırasında arbede yaşandı.

02.02.2014 16:45

Fethiye'nin Karaçulha beldesinde Ege ve Akdeniz bölgelerinden 85 devenin getirildiği güreşin bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirildi.

Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Bölge Hali'ndeki alanda oluşturulan arenada güreştirilen develer, izleyenlerden alkış aldı. Güreşler sırasında develeri ayırmak isteyen bazı urgancılar da develerin altında kalarak yaralandı.

Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, develerin güreştirilmesini protesto etmek amacıyla "Dinimizde hayvan dövüştürmek haramdır, yasaktır, günahtır. Peki buradaki vahşet nedir" yazan pankart açtı.

Fethiye'de yaşayan 2 İngiliz ile açtığı pankartla develerin güreştirildiği alanın çevresinde yürüyen Dağdelen, vatandaşlardan tepki gördü. Dağdelen, yürümesine engel olan ve pankartı indirmesini isteyen vatandaşlarla bir süre tartıştı. Daha sonra bir grup, Dağdelen'in elindeki pankartı alıp parçaladı. Bu sırada yaşanan arbedede yere düşen Dağdelen, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından grubun arasından çıkarıldı.

Günlükbaşı Polis Merkezi'ne giderek darbedildiğini ileri süren ve şikayetçi olan Dağdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvan dövüşlerine karşı olduklarını, İslam dininde de hayvan dövüşlerinin yasak olduğunu söyledi.

Sadece deve değil, tüm hayvanların döv karşı olduklarını vurgulayan Dağdelen, "Bu, insanlık dışı bir olaydır. Fethiye'deki deve güreşlerine tepki göstermek için pankart açtık. Birkaç adım yürüdükten sonra bir derneğin başkanı olduğunu söyleyen birisi geldi ve kolumdan çekiştirerek benimle konuşmak istediğini söyledi. Bununla da kalmayıp etraftaki insanları bana karşı kışkırttı" dedi.

Dağdelen, çıkan kargaşada pankartlarının parçalandığını, kendisine hakaret edildiğini iddia ederek, kendisini tartaklayan kişi hakkında suç duyurusunda bulunup hukuki süreç başlattığını dile getirdi.

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı ise bu yıl 4'üncüsünü düzenledikleri güreşlere Aydın, İzmir, Antalya ve Muğla'nın ilçelerinden 85 devenin getirildiğini anlattı.

Deve güreşlerini yaşatmak adına bu tür organizasyonlar yaptıklarını vurgulayan Çaylı, "Ben Yörüğüm, bu geleneği yaşatmak adına her zaman güreşleri düzenlemeye çalışıyorum. Muğla'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla Karaçulha Belediyesi kapanacak ama biz bu geleneği yaşatmak adına elimizi her zaman taşın altına koyacağız" diye konuştu.

Çaylı, bir grup tarafından yapılan pankartlı protestonun yanlış olduğunu, güreşler için yasal iznin alındığı kaydetti. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fethiye'de '4. Karaçulha Deve Güreşleri' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement