Finansör ile Bütçenizi Ferahlatın - Son Dakika
Güncel

Finansör ile Bütçenizi Ferahlatın

Finansör ile Bütçenizi Ferahlatın

Türkiye Finans, katılım bankacılığında bir ilk olan Finansör ürünü ile tüketicilerin bütçelerini ferahlatıyor.

02.11.2012 14:11

Türkiye Finans'tan kart şeklinde ihtiyaç finansmanı

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, katılım bankacılığında bir ilk olan Finansör ürünü ile tüketicilerin bütçelerini ferahlatıyor. MasterCard ile birlikte geliştirilen Finansör ile tüketiciler, ihtiyaç finansmanlarını bir banka kartı aracılığıyla kolaylıkla kullanabiliyor.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar ve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, Finansör ürününü tanıtmak ve yılın ilk 9 ayını değerlendirmek amacıyla Four Seasons Bosphorus'ta düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Katılım bankaları arasında kârlılıktaki liderliğimizi sürdürmek amacıyla bankamıza rekabet avantajı sağlayan atılımlar gerçekleştirdik. Bireysel müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Finansör de bu çözümler arasında önemli bir yer tutuyor" dedi.

Finansör ürünü hakkında bilgi veren Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar da "Tüketicilerin yüksek tutarlı acil ihtiyaçları için geliştirdiğimiz Finansör ideal bir seçenek olacak. Finansör, diğer bankacılık ürünlerine göre daha düşük kâr oranı imkânı sunuyor. Tüketici, kendisine verilen Finansör kartına bağlı finansman limitini, belli bir süre boyunca tek seferde veya ihtiyaç duyduğu miktarda kullanabiliyor. Aynı zamanda tüketiciler, Finansör ile peşin alışveriş yapma imkânına sahip oldukları için fiyat indirimi avantajından da yararlanıyor" diye konuştu.

MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ise "MasterCard olarak ödeme sistemlerinde yenilikçiliğe önem veriyoruz ve yıllardır pek çok ilki Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Bugün de Türkiye Finans ile birlikte yenilikçi bir ürünü tanıttığımız için mutluyuz. Finansör ürünü, tüketicilerin ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlerin katılım bankacılığı ilkelerine uygun şekilde teminine yönelik finansman sağlayacak bir ilk. Finansör'ün kart sahiplerinin hayatını kolaylaştıracağına ve onlardan büyük ilgi göreceğine inanıyoruz" diyerek görüşlerini belirtti.

Türkiye'nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, katılım bankacılığı sektöründe bir ilk olan yeni ürünü Finansör'ü tanıtmak için 2 Kasım Cuma günü Four Seasons Bosphorus'ta basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar ve MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney'in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Finansör ürünü hakkında bilgi verildi, bankacılık sektörünün ve Türkiye Finans'ın ilk dokuz aylık rakamları değerlendirildi.

Bankacılık sektörünün aktif toplamının 2012 yılının ilk 8 ayında yüzde 7 artarak 1.303 milyar TL seviyesine ulaştığını aktaran Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Katılım bankaları, 2012 Ağustos verilerine göre bankacılık sektörünün tamamı ile kıyaslandığında daha iyi bir performans göstermeyi sürdürdü. Katılım bankaları bu dönemde geliştirdikleri yeni ürünlerle müşterilerinin karşısına çıktı. Bu yılı katılım bankaları için başarılı bir yıl ve daha etkin olacakları bir döneme hazırlık periyodu olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Finans olarak bu yılın ilk 9 ayında toplanan fonlarda sene başına göre yüzde 13 büyüme kaydederek 10,7 milyar TL'ye ulaştık ve sektörümüze oranla çok daha hızlı bir büyüme kaydettik. Kullandırılan fonlarda yaklaşık yüzde 19'luk büyüme sağlayarak 12,3 milyar TL büyüklüğünde bir portföye ulaştık. Sektörümüze göre oldukça iyi bir performans sergiledik. Böylece sektörün üzerinde büyüme hedefimizi rahatlıkla yakalamış olduk" diye konuştu.

Türkiye Finans'ın kârlılıkta katılım bankaları arasındaki öncü konumunu sürdürmeyi hedeflediklerini aktaran Gürerk, "2011 yılında olduğu gibi ilk 6 ayı da kârlılıkta lider tamamlamıştık. Eylül 2012 sonu itibarıyla, geçen yılsonunda elde ettiğimiz kârı neredeyse yakalamış durumdayız. Bu dönemde net kâr payı gelirlerimizi yüzde 43 artırdık ve kârımız geçen seneye göre yüzde 36 oranında yükseldi. 2012'yi tamamladığımızda hedeflerimizi yakaladığımız ve rekabet avantajı sağlayacak atılımları gerçekleştirdiğimiz başarılı bir yılı geride bırakmış olacağız" dedi.

Bu dönemde Türkiye Finans'ın bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çözümler sunmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Derya Gürerk, "Sektörümüzün bireysel alanda ürün yelpazesinin genişletilmesine ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz ve bu bağlamda yeni ürünlere imza atıyoruz. Geliştirdiğimiz Finansör ürünü de katılım bankacılığı sektöründe bir ilk" diye bilgi verdi.

Yüksek tutarlı acil ihtiyaçlar için Finansör

Türkiye Finans Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar da "Finansör ürününü tüketicilerin yüksek tutarlı acil ihtiyaçları için geliştirdik. Tüketiciler, Finansör kartlarına bağlı finansman limitini, belli bir süre boyunca tek seferde veya ihtiyaç duyduğu kadar kullanabiliyor. Ürünümüzü katılım bankacığı prensiplerine uygun, kart şeklinde ihtiyaç finansmanı olarak adlandırabiliriz" diyerek Finansör'ü özetledi. Finansör'ün tüketicilere sağladığı faydaları da aktaran Alşar, "Şubelerimizden hızlı ve anında teslim edilen Finansör, diğer bankacılık ürünlerine oranla daha düşük kâr oranı imkânı sunuyor. Aynı zamanda tüketiciler, Finansör limiti ile peşin alışveriş yapma imkânına sahip oldukları için fiyat indirimi avantajından da yararlanıyor. Tüketicilere, limit geçerlilik süresi içerisinde yaptıkları dönem içi harcamaları için, başvuru esnasında anlaştıkları vade üzerinden taksit yapılıyor. Finansör'ün yıllık kart aidatı, dosya masrafı bulunmuyor" dedi. Tüketicilerin farklı ihtiyaçlarına yönelik olarak, farklı avantajlarla ve maliyetlerle hazırlanan Finansör paketleri sunduklarını da sözlerine ekleyen Alşar, "Örneğin evlilik hazırlıkları söz konusu ise mobilya, ev tekstili, beyaz eşya vb. ihtiyaçlar için 'Evlilik Finansörü' ürünümüz bulunuyor.

Standart Finansör ve Evlilik Finansörü'nün yanı sıra Eğitim Finansörü, Sağlık Finansörü ve Öğretmenin Finansörü gibi farklı seçenekler de mevcut. Önümüzdeki günlerde farklı ihtiyaçlara göre de paketleri çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Böylece bu harcamalara özel belirlenen kâr oranı ve taksit seçenekleri ile tüketiciler doğrudan ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlere katılım bankacılığı prensipleri doğrultusunda erişebiliyor" diye konuştu.

Yılsonuna kadar sıfır oran ve sıfır dosya masraflı Finansör

Türkiye Finans'ın Finansör ürününü tanıtmak amacıyla bir kampanya da başlattığına dikkat çeken Semih Alşar, "2012 yılı sonuna kadar başvuran mevcut veya yeni ilk bin müşterilerimize sıfır oran ve sıfır dosya masraflı 500TL limitli Finansör vereceğiz. Kampanya kapsamında gelir belgesi şartı aramıyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ise "MasterCard olarak ödeme sistemlerinde yenilikçiliğe önem veriyoruz ve yıllardır pek çok ilki Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Bugün de Türkiye Finans ile birlikte yenilikçi bir ürünü tanıttığımız için mutluyuz. Finansör ürünü, tüketicilerin ihtiyaç duydukları mal ve hizmetlerin katılım bankacılığı ilkelerine uygun şekilde teminine yönelik finansman sağlayacak bir ilk. Finansör'ün kart sahiplerinin hayatını kolaylaştıracağına ve onlardan büyük ilgi göreceğine inanıyoruz." diyerek Finansör hakkındaki görüşlerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Finansör ile Bütçenizi Ferahlatın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement