Fırtına Minareyi Uçurdu, Faciadan Dönüldü - Son Dakika
Güncel

Fırtına Minareyi Uçurdu, Faciadan Dönüldü

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Gürüz köyünde iki günden bu yana etkili olan fırtına, köy camisinin minaresinin yıkılmasına neden oldu.

08.01.2015 13:30  Güncelleme: 13:33

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır’ın Çermik ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Gürüz köyünde, önceki gün saat 19:30 sularında meydana geldi. Gürüz köylüleri, yatsı namazı için köyün camisine gitti. Cemaat yatsı namazını kıldıktan sonra dağıldı. Yağmurun ve rüzgarın etkili olduğu köyde fırtına çıktı.

50 yıllık caminin minaresi fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Düşen minare elektrik tellerine çarparak köydeki elektriği kesti. Olay anında yan tarafta bulunan okulda kimsenin olmaması ve camide cemaatin bulunmaması faciayı önledi.

Olayla ilgili konuşan köyün muhtarı Süleyman İpek, minarenin şiddetli fırtına nedeni ile yıkıldığını söyledi. Muhtar İpek, "Minaremiz yıkıldı. Minare yıkılırken aynı zamanda camiye zarar verdi. Yetkililerden yardım istiyoruz. Cami imamı minare yıkıldığı için ezanı dışarıda okuyor" dedi.

Köylülerden İbrahim İpek ise, minarenin akşam saatlerinde düştüğünü belirterek, "Minare düşerken camiye zarar verdi. Camide ibadet yapılmayacak durumda. Kendi imkanlarımızla yapabilirsek yapacağız. Ama çok zor. Bahçede ezan okunacak. Yetkilerden ve büyüklerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

BURAK EMEK -HACI GÜNEŞ

Fırtına Minareyi Uçurdu, Faciadan Dönüldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fırtına Minareyi Uçurdu, Faciadan Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement