Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Fransa\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı François Fillon'un, hakkında açılan soruşturma nedeniyle şansının azalması, merkez sağda yeni bir aday arayışı başlattı.

06.03.2017 16:03

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı François Fillon'un, hakkında açılan soruşturma nedeniyle şansının azalması, merkez sağda yeni bir aday arayışı başlattı.

Cumhuriyetçilerin aday adayı yarışında ikinci turda Fillon karşısında kaybeden eski başbakanlardan Alain Juppe, basına yaptığı açıklamada, seçmenlerinden gelen baskıya rağmen aday olmayacağını bildirdi.

Juppe, Fillon'u "merkez sağı siyasi çıkmaza sokmakla" suçladı.

Öte yandan, aday adayı yarışını ilk turda kaybeden eski cumhurbaşkanlarından Nicolas Sarkozy ise merkez sağda adaylık krizini aşmak için kendisi, Fillon ve Juppe arasında üçlü bir toplantı önerdi.

Sarkozy yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Daha fazla sürüncemede kalamayacak bu sorunu itibarlı ve vakur bir şekilde aşmak için bir toplantı yapmalıyız. Mevcut ciddi durum karşısında birlikteliği sağlamak için herkes üstüne düşen görevi üstlenmek zorunda.

Bu yüzden benim de katılımımla Alain Juppe ve François Fillon ile toplantı öneriyorum."

Sarkozy, Fillon ve Juppe, merkez sağdaki aday adaylığı yarışının ilk turunda oyların yaklaşık yüzde 90'ını almıştı.

Cumhuriyetçilerle sürekli ittifak içinde olan Bağımsız ve Demokratlar Birliği Partisi (UDI), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağın adayı olan François Fillon'dan cuma günü desteğini çekmişti.

Ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken merkez sağın adayı François Fillon'a verilen destek, yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle azalıyor.

Çok sayıda parlamenter ve belediye başkanı Fillon'a olan desteğini geri çekerken, son olarak Fillon'un kampanya sözcüsü Thierry Solere istifa ettiğini duyurmuştu.

Eşi ve iki çocuğunu hiç çalışmadan "danışman" sıfatıyla devletten maaş aldırmakla suçlanan Fillon'a yönelik iddialar üzerine soruşturma açan savcılık, Fillon'u 15 Mart'ta ifade vermeye çağırmıştı.

Fillon, hakkında ortaya atılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını reddederek adaylıktan vazgeçmeyeceğini belirtmişti.

Anketlerde daha önce nisan ve mayıs aylarında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü adayı olarak gösterilen 62 yaşındaki eski Başbakan Fillon'un, söz konusu soruşturmanın ardından popülaritesi oldukça düşerken, yarışı kazanma şansı azaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement