Garanti'den Yılın En Düşük Maliyetli Sendikasyon Kredisi - Son Dakika
Güncel

Garanti'den Yılın En Düşük Maliyetli Sendikasyon Kredisi

Garanti\'den Yılın En Düşük Maliyetli Sendikasyon Kredisi

Garanti Bankası, 37 bankanın katılım gösterdiği işlemle, 308,5 milyon ABD Doları ve 615,5 milyon Euro'luk yılın en düşük maliyetli sendikasyon kredisine imza attı.

24.11.2012 11:45  Güncelleme: 11:41

Türkiye'nin köklü bankalarından Garanti Bankası, Mizuho Corporate Bank LTD'nin koordine ettiği ve 18 ülkeden 37 bankanın katılım gösterdiği işlemle, 308,5 milyon ABD Doları ve 615,5 milyon Euro'luk yılın en düşük maliyetli sendikasyon kredisine imza attı.

Kredinin imza töreni, Londra'nın ünlü mekanlarından Claridge's Hotel'de yapıldı. Törene Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil ve Londra Temsilcisi Nihan Turgay'ın yanı sıra 18 ülkeden toplam 37 bankanın temsilcileri hazır bulundu.

Garanti'nin, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2011 yılında aldığı 1 milyar ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisini yenilemek için gerçekleştirdiği işlem, piyasada 1.3 milyar ABD Doları'nın üzerinde taleple karşılaştı.

Garanti, kredinin toplam tutarını 1 milyar ABD Doları'ndan 1.1 milyar ABD Doları'na artırırken, LiborEuribor+125 bps ile 2012 yılının en düşük maliyetli işlemini de gerçekleştirdi. Mizuho Corporate Bank LTD'nin koordine ettiği ve 18 ülkeden 37 bankanın katılım gösterdiği işlem, 308,5 milyon ABD Doları ve 615,5 milyon Euro'luk iki dilimden oluştu.

ÖZEN ' PİYASALARDA TERCİH EDİLEN KURUM OLMA ÖZELLİĞİMİZİ KORUYORUZ"

İmza töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 'Garanti, yüzde 110 seviyesinde yenilenen işlemle, sendikasyon kredilerindeki uzmanlığını bir kere daha gösterdi. Türk bankaları tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen en uygun maliyetli sendikasyon kredisini temin ederek, yurtdışı borçlanma yaratma konusundaki başarılarına bir yenisini ekledi. Bu gurur verici tabloyu, büyüme odaklı stratejimize, güçlü uluslararası bankacılık ağımıza, deneyimli ekibimize ve potansiyel iş alanları yaratmadaki kabiliyetimize borçluyuz. Sektörün öncü bankası olarak, uluslararası piyasalarda tercih edilen kurum olma özelliğimizi koruyoruz' dedi.

Mizuho Corporate Bank Ltd. temsilcisi, imza töreninin ardından Garanti Bank Genel Müdürü Ergun Özen'e antika değeri olan el yazımı harita hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Garanti'den Yılın En Düşük Maliyetli Sendikasyon Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement