Gazipaşa'da Mahallelinin Toz ve Çamur Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da Mahallelinin Toz ve Çamur Eylemi

Gazipaşa\'da Mahallelinin Toz ve Çamur Eylemi

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde maden ocaklarına ait kamyonların mahalleden geçerken toz ve çamura neden olduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapatan Korubaşı Mahallesi sakinleri, eylem yaptı.

04.07.2016 13:34

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde maden ocaklarına ait kamyonların mahalleden geçerken toz ve çamura neden olduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapatan Korubaşı Mahallesi sakinleri, eylem yaptı.

Gazipaşa'ya bağlı Korubaşı Mahallesi Sarıağaç mevkiinde oturan mahalleli, bölgedeki kum, çakıl ve taş ocaklarına yük taşıyan ağır tonajlı kamyonların asfalt yollarını bozduğu ve yoldan aşırı derecede toz çıkararak geçtikleri gerekçesiyle eylem yaptı. 5 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen mahalleli yolu trafiğe kapatarak, araç ve kamyonların geçişine izin vermedi. Yoldan çıkan toz nedeniyle çocuklarının hasta olduğunu, nefes alamaz hale geldiklerini, bahçelerindeki meyve ağaçlarının meyve vermez olduğunu, çilek bahçelerinin tozdan görünmez durumda olduğunu, cam seralarının havalandırmasını yapamadıkları için ürünlerinin verimden düştüğünü savunan mahalleli sorunun çözümünü istedi. Söz konusu yol üzerinde seracılık yapan Ümit Tosun, "Bu güne kadar müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Kaymakamlık, belediye başkanlığı, kum çakıl ocağı arasında gittik, geldik. Bize buldukları çözüm sabah yolu bir kez sulamak oldu. Bu sulama işinden de bir çare bulamadık. Yaz sıcağında 30 dakika ancak dayanıyor günde bir, bazen hiç sulanmayınca tozdan evimizde oturamaz olduk. Bahçemizde ürünlerimiz olmaz oldu. Yetkililer 'bugün yaptık, yarın yapacağız' diyerek bizleri oyaladı. Kesin, net cevap veren olmadığı sürece biz bu yolu açsak bile yine kapatırız" dedi.

Diğer mahalleli de benzer sıkıntılarını dile getirerek, mağdur olduklarını belirtti ve yolun bir an önce yapılmasını istedi.

Mahallelinin eylemi sırasında bölgeye jandarma ekipleri de geldi. Üst rütbeli bir görevli mahalleliyle konuşarak yolu açmaları konusunda ikna etti. Uzun çabalar sonucu mahalleli yolu açarak eylemi sonlandırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da Mahallelinin Toz ve Çamur Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement