Genç Tiyatrocular Göz Kamaştırıyor - Son Dakika
Güncel

Genç Tiyatrocular Göz Kamaştırıyor

Genç Tiyatrocular Göz Kamaştırıyor

Osmangazi Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Duvarların Ötesi" ve "Şahin'in Yurdu; Osmangazi" oyunları, büyük ilgi görüyor.

17.12.2012 17:01  Güncelleme: 17:53

Birbirinden güzel oyunları peş peşe sahneleyen Osmangazi Belediye Tiyatrosu, bu sezon da tiyatro severlerin gönlünü fethediyor. Turgut Özakman'ın yazıp, Bora Özkula'nın yönettiği Duvarların Ötesi isimli oyun, Dede Efendi Salonu'nda (Eski Eğitim Araçları Salonu) perdelerini halka açtı. Cezaevinden kaçan 4 mahkûmun yaşam mücadelesini anlatan oyuna, Bursalı sanatseverler büyük ilgi gösterirken, oyunda sahne alan genç oyuncuların performansı da göz izleyenler tarafından ayakta alkışlanıyor.

Osmangazi Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen ikinci oyun ise, Nurdan Özgür'ün yazdığı "Şahin'in Yurdu; Osmangazi" isimli oyun. Dede Efendi Salonu'nda seyirciyle buluşan oyun, Türklerin Anadolu'ya gelişinden Osman Gazi'nin ölümüne kadar olan dönemin anlatıyor. Bora Özkula7nın yönetmenliğini yaptığı eser, 15 günde bir Duvarların Ötesi oyunuyla dönüşümlü olarak sahneleniyor. Osmangazi Belediyesi tiyatro kurslarına katılıp, aldıkları eğitimin ardından sahneye çıkan amatör tiyatrocuların sahne aldığı her iki oyun da, izleyicilerin büyük beğenisini topluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Tiyatrocular Göz Kamaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement