Giresun'da "Hüseyinzade Ali Turan Bey" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da "Hüseyinzade Ali Turan Bey" Konferansı

Giresun\'da "Hüseyinzade Ali Turan Bey" Konferansı

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva,“Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi neticesinde öz evine dönemeyen bir milyon Türk insanı var. Her zaman ağlayan, gözü yaşlı olan, haksızlığa maruz kalan insanlarımız yarınların her zaman büyük üzüntüsü olmuştur” dedi.

21.02.2014 20:58

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva,

" Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi neticesinde öz evine dönemeyen bir milyon Türk insanı var. Her zaman ağlayan, gözü yaşlı olan, haksızlığa maruz kalan insanlarımız yarınların her zaman büyük üzüntüsü olmuştur" dedi.

Giresun Üniversitesi tarafından "Doğumunun 150. Yılında Hüseyinzade Ali Turan Bey" adlı konferans düzenlendi. Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva konferansa konuşmacı olarak katıldı. Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın yaptığı konuşmasının ardından Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, "Bugün Alibey Hüseyinzade'yi anma için buradayız ama lütfen bu anmayla bitmesin bu iş Bizim onları daha çok anlamamıza ihtiyacımız var. Onu anlamak sadece kişisel olarak değil büyük bir düşünce harekatının ki bugünleri bile bizi birleştiren en önemli hareket diye düşünüyorum. Bugün büyüklerimize bakın ne diyorlar Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı'ndan bundan önce milli Lider Haydar Aliyev derdi ki biz bir millet iki devletiz. Ondan önce büyük Atatürk'ün Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz kederi kederimizdir anlayışı vardı. Bugün Azerbaycan'da da Türkiye'de de devlet politikası nedir, devlet politikası budur Azerbaycan'da Türkiye güçlenirse bizim gücümüzdür, Türkiye'de Azerbaycan güçlensin o bizim gücümüzdür. Beraberliğimiz ne kadar güçlenirse, o demektir ki bu güç tüm Türk Müslüman coğrafyasının gücüdür diyerek Türkistan'daki devletlerimizi diğer Türk topluluklarını da daha çok işbirliği içerisine alarak milletimizin hakkımızı olan hakkı almak bize karşı haksızlıkların önünü kesme düşüncesidir. Ali Bey Hüseyinzadelerin düşünceleri millete sizin üzerinizde oynanan oyunlara müsade etmeyin düşüncesidir" dedi.

"BİR MİLYON AZERBAYCAN TÜRKÜ ÖZ VATANINA DÖNEMİYOR"

Bir milyon evine dönemeyen Azerbaycan türkü bulunduğunu sözlerine ekleyen Paşayeva, "Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi neticesinde öz evine dönemeyen bir milyon Türk insanı var. Her zaman ağlayan, gözü yaşlı olan, haksızlığa maruz kalan insanlarımız yarınların her zaman büyük üzüntüsü olmuştur. Bugün burada bu toplantıları yapıyoruz ama üzüntü içerisindeyiz ki o topraklarımız işgal altında ve insanımız öz toprağına gidememekte. İnşallah Alibey Hüsyinzade'nin 151. yıldönümünde yapacağımız etkinliklerde işgal altından kurtulmuş, birlik beraberlik içerisinde olarak onların ruhunu da çok sevindirmiş oluruz" dedi.

Konferansın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan Ganire Paşayeva'ya üniversite adına plaket takdim ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt ise çiçek takdiminde bulundu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da 'Hüseyinzade Ali Turan Bey' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement