Giresun-Kızdı Yolu Kapattı, İkna Ettiler Tekrar Açtı - Son Dakika
Güncel

Giresun-Kızdı Yolu Kapattı, İkna Ettiler Tekrar Açtı

Giresun-Kızdı Yolu Kapattı, İkna Ettiler Tekrar Açtı

Sel Nedeniyle Yıkılan Yol Yapılmayınca Arazisinden Yol Geçmesine İzin Vermişti

29.05.2010 21:27

Sel nedeniyle yıkılan yol yapılmayınca arazisinden yol geçmesine izin vermişti

Giresun'un Bulancak İlçesi'nde geçen yıl selde hasar gören yolun ulaşıma kapanması nedeniyle kendi arazisinden yol geçmesine izin veren vatandaş, aradan bir yıl geçmesine rağmen yolun onarılmamasına tepki gösterdi ve arazisinden geçen yolu kapattı. Bir süre direnen arazi sahibi ikna edilmesi sonrasında yolu yine ulaşıma açtı.

İlçenin Yıldız Köyü Bük mevkiinde bulunan Kıroğlu Kum-Çakıl Şantiyesi'nin sahibi Osman Kıroğlu, 21 Temmuz 2009 yılında yaşanan sel afeti sonucu yıkılan yolun aradan geçen süre içinde yapılmadığını belirterek tepki gösterdi. Yolun iki tarafına kepçe ile malzeme dökerek ulaşıma kapatan Kıroğlu, "Yol hasar gördükten sonra buraya gelen milletvekilleri ve kaymakam benden istekte bulundu, yolun bir aya kadar yapılacağını söylediler. Arazimden yol geçmesine izin verdim. Ama aradan bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmadı. Bir yandan da benim verdiğim yolu genişlettiler" dedi.

Aydındere, Kovanlık beldeleri ile yaklaşık 60 köye ulaşımın sağlandığı yolun kapatılmasının ardından jandarmalarla birlikte şantiyeye gelen Karayolları 104. Şube Şefi Taşkın Öztürk, yolun kapatılmasına tepki gösterdi ve Kıroğlu ile tartıştı. Araya giren Bulancak Başkan Kadir Aydın ise Kıroğlu ile görüşerek ikna etti. Osman Kıroğlu, iki saati aşkın süre kapalı kalan ve uzun araç konvoylarının oluştuğu yolu ulaşıma açtıktan sonra, "Tepkim halka değil yetkililereydi. Herkes bunu görsün ve takipçisi olsun" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun-Kızdı Yolu Kapattı, İkna Ettiler Tekrar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement