Giresun Şehitliği, Yeni Çehresi ile Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Giresun Şehitliği, Yeni Çehresi ile Ziyaretçilerini Bekliyor

Giresun Şehitliği, Yeni Çehresi ile Ziyaretçilerini Bekliyor

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi Doğanlar Köyü sınırlarında yer alan “Giresunlular Şehitliği” çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde incelediler.

17.08.2015 12:36

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi Doğanlar Köyü sınırlarında yer alan "Giresunlular Şehitliği" çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde incelediler.

İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen ve Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'a yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek "Bu topraklarda şehit olan Giresunlu şehitlerimiz bizim için çok önemli ve çok kıymetlidir. Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onlara yaraşır bir şehitlik yapılmasını şehitlerimize bir vefa borcu olarak görüyoruz" dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Afyonkarahisar Valiliğine, İscehisar Kaymakamlığına, yol genişletme çalışmalarında yer bağışında bulunan Doğanlar Köyü sakinlerine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Turan, "Kendi topraklarından ve ailelerinden gönüllü olarak ayrılıp vatanın her toprağı benimdir diyen rahmetli şehitlerimize vefa borcu ve genç nesillere değer aktarımı odaklı olarak görev bildiğimiz şehitlerimizi anma programının şanına layık olarak gerçekleşmesi adına gecen hafta Bursa'daki Giresunlu STK'larla toplandık. Şimdi şehitliğimizdeki çevre düzenleme çalışmalarını yerinde incelemek üzere buradayım. Derneklerimizin yoğun ilgisi ile gecen yıl organizasyonunu üstlendiğimiz anma programından çok olumlu geri dönüşler aldık. Yaptığımız çalışmalar ses getirmiş ve bize cesaret vermiştir. Bu bağlamda şehitliğin çevre düzenlemesi, yol, otopark, mescit, şadırvan, tuvalet, elektrik gibi eksiklikler için yaptığımız girişimler sonuç vermiş, önemli bir kısım da tamamlanmıştır. Program kapsamında açılışını yapacağımız mescit ve şadırvan yapımına katkılarından dolayı Zeytinburnu Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın'a teşekkür ediyorum. Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ve Eyüp Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın'da şehitliğimizde olacaklar. Onların da yerinde tespitler yaparak şehitlik alanında kalıcı eserler yapımına vesile olacaklarını biliyor ve inanıyor kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Organizasyonunun çıtasını her yıl yükselterek sürdürmek ve bu şehitliğin sair günlerde de rahatlıkla ziyaret edilmesine zemin hazırlamak istiyoruz. Tüm hemşerilerimizin 29 Ağustos saat 17.00' de başlayacak olan bu kutlu programa çadırlarını da alarak gece kalacak biçimde gelmelerini, gençlerimizi de duygu ve düşüncelerini dile getirecek kendi yazdıkları şiir ve metinlerle Afyonkarahisar'a bekliyoruz. Giresun'daki ilçelerimizi de afiş, pankart ve flamalarıyla özellikle gençlerden oluşan en az bir otobüslük gruplarla şehitliğimizde görmeyi arzu ediyoruz. Katılamayan hemşerilerimizi de canlı yayınlarla sunulacak olan programı izlemeye davet ediyorum" dedi.

Son günlerde yaşanan üzücü olaylara da değinen Turan, "Ülkemizde yaşanan terör saldırıları hepimizi derinden yaralamaktadır. İstiklal harbi şehitlerimizi anmaya hazırlandığımız bu günlerde yaşadığımız elim olaylar, zamanın ruhunu anlamamız da bizlere rehber olmaktadır. Bu münasebetle, tarihten günümüze milletimiz için canını feda eden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı, yakınlarına Sabr-ı cemil niyaz ediyorum" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Şehitliği, Yeni Çehresi ile Ziyaretçilerini Bekliyor - Son Dakika


Advertisement