"Göbekli Tepe" Fotoğraf Sergisi Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Göbekli Tepe" Fotoğraf Sergisi Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde Açıldı

"Göbekli Tepe" Fotoğraf Sergisi Türkiye\'nin Viyana Büyükelçiliğinde Açıldı

Slovak fotoğraf sanatçısı ve eski Dışişleri Bakanı Pavol Demes’in, Göbekli Tepe’deki tarihi eserler ile yöre halkının günlük yaşamından kesitler sunan fotoğraflarının yer aldığı sergi, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde açıldı.

07.11.2013 22:38

Slovak fotoğraf sanatçısı ve eski Dışişleri Bakanı Pavol Demes'in, Göbekli Tepe'deki tarihi eserler ile yöre halkının günlük yaşamından kesitler sunan fotoğraflarının yer aldığı sergi, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde açıldı.

Büyükelçi Ayşe Sezgin'in, serginin açılışı nedeniyle verdiği resepsiyona, Türkiye'nin Bratislava büyükelçisi Gülhan Ulutekin, diplomatik misyon temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sezgin, konuşmasında, Demes'in çalışmalarından övgüyle söz ederek, sanatçının Göbekli Tepe'deki tarihi eserleri ve yöre halkının günlük yaşamını objektifiyle başarılı bir şekilde görüntülediğini belirtti.

Pavol Demes de Göbekli Tepe de yaptığı çalışmalardan bahsederken, yöre halkından dinlediği ilginç hikayeleri de anlattı.

Suriye'deki iç savaşın başladığı tarihlerde bölgeye gittiğini belirten Demes, yöre sakinleri ile resmi makamlar tarafından uyarıldığını, buna rağmen fotoğraf çalışmasını sürdürdüğünü ve tehlikeli bir durumla karşılaşmadığını söyledi.

Slovakya'nın eski Dışişleri Bakanı olarak da bir süre görev yapan Demes, tarihi eserlere duyduğu ilgi nedeniyle söz konusu çalışmayı yaptığını aktardı.

Fotoğraflarının ilk kez Slovakya'nın başkenti Bratislava'da sergilendiğini ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazandığını dile getiren Demes, kendisine destek olan Türkiye'nin Bratislava büyükelçisi Gülhan Ulutekin ile Viyana Büyükelçis Ayşe Sezgin'e teşekkür etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Göbekli Tepe' Fotoğraf Sergisi Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement