Gölbaşı'na Yakışan Arşiv - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı'na Yakışan Arşiv

Gölbaşı\'na Yakışan Arşiv

Gölbaşı Belediyesi'nin 48 yıllık arşivi yenilendi.

13.12.2013 10:28

Gölbaşı Belediyesi'nin 48 yıllık arşivi yenilendi. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hayata geçirilen yeni sistem sayesinde, çok eski dosyalara bile kısa sürede ulaşılabileceği müjdesi verdi.

ANKARA - Gölbaşı Belediyesi'nin arşivi baştan aşağı yeniledi. Hayata geçirilen yeni sistem sayesinde, çok eski dosyalara bile kısa sürede ulaşılabiliyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, 48 yıllık arşivi tahrip olmaktan kurtarırken, vatandaşın zaman kaybına uğramasının da önüne geçtiklerini açıkladı.

Gölbaşı Belediyesi Arşivi, yeni sistem sayesinde 30 bin dosya alma kapasitesine ulaştı. Başkan Odabaşı, hayata geçirdikleri yeni arşiv sistemi sayesinde en eski dosyalara bile çok kısa sürede ulaşılabildiğini bildirdi.

10 BİN EVRAK YENİDEN DÜZENLENDİ

Gölbaşı Belediyesi arşivinde ruhsat evrakları, mimari, betonarme ve statik projeler, kurum yazıları ve hak edişlere ilişkin 10 bine yakın belge, yapılan çalışmayla daha güvenli ve düzenli şekilde muhafaza altına alındı. Yapılan çalışmalar sonucunda raylı sistemli dolaplardan oluşan arşivde evraklar yeni yerlerine yerleştirildi. Önemli evraklar da böylece tahrip olmaktan kurtarıldı. Artık arşiv sisteminde ruhsat ve iskân gibi evraklar bilgisayar ortamında görülebilecek. Tamamlanan sistem sayesinde Gölbaşılılar, istedikleri evraklarına kolaylıkla ulaşabilecekler. Yapılan çalışma ile 48 yıllık dosyalara bile bir dakika içerisinde bulunabilecek.

BELEDİYECİLİKTE YENİ BOYUT

Arşiv düzenleme çalışmalarını yakından takip eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, hayata geçirdikleri çalışmalar ile belediyeciliğe yeni bir boyut kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Odabaşı şunları söyledi:

"Hayata geçirdiğimiz yeni arşiv sistemi sayesinde hem vatandaşların evrakları daha iyi muhafaza edilecek, hem de zaman kaybı sona erecek. Gölbaşılı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla, arşiv sistemimizi yeniledik. Yaptığımız yenileme ve düzenlemeyle hem bu değerli belge ve evrakları tahrip olmaktan kurtardık, hem de hizmette kalite ve verimliliği artırdık.''

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölbaşı'na Yakışan Arşiv - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement