Gölette Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Gölette Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Gölette Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor

Sivas'ın Kangal ilçesinde 4 gün önce serinlemek için girdiği gölette kaybolan Adem Ön, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

02.07.2013 16:31  Güncelleme: 16:38

Sivas'ın Kangal ilçesinde 4 gün önce serinlemek için girdiği gölette kaybolan Adem Ön, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Sivas'ın Kangal ilçesinde 4 günde önce arkadaşlarıyla Bozarmut Göleti'ne giden Adem Ön (28), serinlemek için gölete girdi. Akıntıya kapılıp gölette kaybolan Adem Ön'e aradan geçen 4 güne rağmen hala ulaşılamadı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili Kangal Kaymakamı Halit Benek başkanlığında bir toplantı yapıldı. Benek, olayın gerçekleştiği gün izinde olduğunu ancak duyduktan sonra hemen ilçeye döndüğünü ve il merkezinden Sivas Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına (AFAD) bağlı arama kurtarma ekiplerini, ertesi gün ise Ordu ilinden bir arama kurtarma ekibi istediklerini belirtti. Benek, cuma günü akşamından beri arama kurtarma ekiplerinin dönüşümlü olarak çalışma yaptıklarını ancak gölet suyunun çok soğuk ve bulanık olması sebebiyle oldukça zor şartlarda çalışıldığını ifade etti.

İlçe halkının meraklı bekleyişleri arasında devam eden arama çalışmaları hakkında bilgi veren Sivas İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Nazif Ekinci, göletin yaklaşık 17 metre derinliğe sahip olduğunu ve dip kısımlarda su sıcaklığının eksi 6 derecelere düştüğü için dalgıçların su altında en fazla 25-30 dakika durabildiğini belirtti.

Adem Ön'ün arkadaşları da 4 gündür gölette nöbet tutarak haber beklerken, Adana'dan bir ekibin de çalışmalara katıldığı öğrenildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gölette Kaybolan Genci Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement