Görme Engelliler Artık Taksilerde Rahat Edecek - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler Artık Taksilerde Rahat Edecek

Görme Engelliler Artık Taksilerde Rahat Edecek

İTEO ve Haliç Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında üretilen ve kentteki taksilere takılması zorunlu hale getirilen şikayet hattı ile plakalarının Braille alfabesiyle yazılı olduğu levhalar araçlara törenle takıldı.

10.01.2014 14:15

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Haliç Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında üretilen ve kentteki taksilere takılması zorunlu hale getirilen şikayet hattı ile plakalarının Braille alfabesiyle yazılı olduğu levhalar araçlara törenle takıldı.

Tarabya Taksi durağında düzenlenen törende, üzerinde plaka ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait "153" ve İTEO'nun "444 15 23" numaralı şikayet hatlarının yazılacağı levhalar, görme engelli vatandaşların katılımıyla taksilere takılmaya başlandı.

Taksilerin sağ ön ve arka kapılarına takılan levhalar sayesinde, görme engelliler bu araçlarda unuttukları eşyalara kolaylıkla ulaşabilecek, olumsuzlukları da şikayet hatlarından ilgili birimlere iletebilecek. Taksilerde bulundurulması zorunlu hale getirilen levhalar, görme engelli olmayanlara da plakaya kolay ulaşması açısından kolaylık sağlayacak.

"Uygulamayla çürük elmalar ayıklanacak"

Törende taksilere levhaları takan İTEO Başkanı Yahya Uğur, yaptığı açıklamada, tüm çalışmalarında vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, toplumun menfaatlerini gözönünde bulundurarak yapılan işlere önem verdiklerini anlattı.

Uğur, görme engelli vatandaşların hangi taksiye bindiklerini bilmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu vatandaşlarımız zaman zaman taksilerde eşyalarını unuttuklarında sıkıntı yaşıyordu. Çünkü hangi taksiye bindiklerini bilmedikleri için eşyalarına da ulaşamıyorlardı. Biz taksiciler de bu konuda onlara yardımcı olamıyorduk. Ayrıca, her meslekte olduğu gibi bizde de çürük elma çıkabiliyor. Görme engelli vatandaşlarımızı aldatan ve onlara kötü davranan bu çürük elmalardan da kurtulmuş olacağız. Bu aslında, en başından beri bizim 'beyefendi' taksicilik anlayışını meslektaşlarımıza yeniden kazandırmak için başlattığımız projenin devamıdır. Aynı zamanda taksicilerin de sosyal duyarlılık projelerinde var olduğunun kanıtıdır."

Taksilere takılacak levhaların görme engeli bulunmayan vatandaşlara da kolaylık sağlayacağını vurgulayan Uğur, bu plakaların kendilerine gelen şikayetlerde azaltacağını beklediklerini söyledi.

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu da böyle bir çalışmaya ortak oldukları için gurur duyduklarını belirterek, görme engellilerin rahat etmesi kendilerini mutlu edeceğini ifade etti.

Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin süreceğini aktaran Topçuoğlu, "Toplumsal hayatta sadece bir üniversite olarak kalmak istemiyoruz. Bu nedenle ulaşabileceğimiz toplumdaki her katmandan insanlara hizmet etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bunun da bir örnek proje olmasını diliyorum" diye konuştu.

Uygulamayı deneyen görme engelli Evren Doğru ise çok ihtiyaç duyulan bir uygulamanın hayata geçtiğini belirterek, sorunlarını daha rahat aktarabileceklerini dile getirdi.

Görme engellilerin taksilerle seyahatlerinin daha rahat ve güvenli olacağını vurgulayan Doğru, "Bundan sonra hem şikayetlerimizi hem memnuniyetimizi doğru yere iletebileceğiz. Artık bindiğimiz aracın plakasını biliyoruz. Bunun için kendimizi daha güvende hissedeceğiz. Bu nedenle Haliç Üniversitesine ve İTEO'ya teşekkür ediyoruz. Bu projeden sonra taksimetreleri de sesli yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler Artık Taksilerde Rahat Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement