Görmeden Pedal Çevirerek Trafik Canavarına Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Görmeden Pedal Çevirerek Trafik Canavarına Dikkat Çekiyor

Görmeden Pedal Çevirerek Trafik Canavarına Dikkat Çekiyor

Geçirdiği trafik kazasında gözlerini kaybeden Namık Tuncel, trafik kazalarına dikkat çekmek için bisikletle başkente gidiyor.

20.12.2013 08:30

Manisa'dan bisikletle yola çıkan Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü görme engelli Namık Tuncel, Çanakkale’ye ulaştı. Geceyi Çanakkale’de geçiren Tuncel, sabah Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu'nu ziyaret etti. Arkadaşı Hüseyin Keser ile pedal çeviren Tuncel, "Manisa'dan yola çıkarak İzmir üzerinden Ankara'ya gitmek istiyorum. Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerini aştık, bugün Çanakkale'deyiz.

Bu konuyla ilgili yaklaşık 3 yıldır çeşitli çalışmalar yapıyorum. Gerek okullarda, gerekse çeşitli platformlarda bu konuyu insanlara anlatıyorum. Alkol ve sigaranın zararlarını, bununla birlikte trafik kazalarını ve trafik kazaları sonucunda engelli olmanın ne kadar zor olduğunu paylaşıyorum. Engelli olarak hayatı sürdürmenin ne demek olduğunu anlatıyorum. Bu konuya dikkat çekmek için refakatçi arkadaşımla birlikte yola çıktık, başkente gidiyoruz. Yolculuğumu tamamladığımda Ankara'da önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gidip, engelliliğe en çok trafik kazalarının sebep olduğunu anlatacağız. Güzergahtaki 28 ilçe ve 7 ilde yetkililere bu durumu anlatarak yoluma devam edeceğim" dedi.

Geçirdiği trafik kazası neticesinde görme kabiliyetini kaybettiğini söyleyen Tuncel, “Bir vatandaşın kurallara uymadan yolumu kesmesi sonucu görme yeteneğimi kaybettim. Hayatımı devam ettirebilmek için birçok alanda desteğe ihtiyacım oldu. Birçok şeyimi kaybettim. Hayatımı yeniden düzenlemek için çok mücadele verdim. Şimdi de toplumu bilinçlendirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorum” dedi.Tuncel, emniyet ziyaretinin ardından bisikletle Bandırma'ya doğru yola çıktı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Görmeden Pedal Çevirerek Trafik Canavarına Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement