Güney Kore Heyetinden Vefa Örneği - Son Dakika
Güncel

Güney Kore Heyetinden Vefa Örneği

Güney Kore Heyetinden Vefa Örneği

Gaziantep'te bulunan Güney Kore heyeti Türkiye Muharip Gazileri Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret ettiler.

28.04.2012 13:18

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Güney Kore'nin Seongnam kentlerinin Kardeş Şehir Niyet Anlaşması imza töreni için Gaziantep'te bulunan Güney Kore heyeti Türkiye Muharip Gazileri Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret ettiler.

Muharip Gaziler Dernek binasında gerçekleşen ziyarete Seongnam Belediye Başkanı Jaemyung Lee, Belediye Başkan Yardımcısı Kwangeun Ji ve belediye heyeti ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İ. Fuat Özçörekçi, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim'de katıldılar.

Güney Kore heyetini kapıda karşılayan Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem ve Kore Gazileri ile Güney Kore heyeti arasında duygulu anlar yaşandı.

Savaş yıllarındaki anılarını ve çektikleri zorlukları heyetle paylaşan Türkiye Muharip Gazileri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, "Kahraman Türk Askeri Kunuri, Kumyangjang-Ni, Vegas Muharebeleri ve Seul Savunması olmak üzere Kore Savaşlarının her cephesinde görev aldılar. Türk Askerinin başarıları sonucu bu muharebeler savaşın kaderini değiştirmiş, askerimiz masum Güney Kore halkının hürriyetlerinin kazanılmasına canı ve kanı ile katkıda bulunmuştur" diye konuştu.

Erdem, "Türk askerinin Kore'de göstermiş olduğu başarı, diğer Birleşmiş Milletler mensubu askerlerinin katkılarının yanında öne çıkmış ve aradan 62 yıl geçmesine rağmen hala bizlere onur ve gurur veriyor. Dost ve kardeş Güney Kore halkının özgürlüğü için Şehit düşenler ile kahraman gazilerimizi 62 yıldır unutmayarak her zaman onların yanında olduğunu gösteren Güney Kore Cumhuriyeti'nin değerli yöneticilerine teşekkür ediyoruz.

Bugün de derneğimize kadar gelerek Kore Gazilerimizi mutlu kılan ve anılarını dinleyen çok değerli Koreli misafirlerimize ve Kore halkına kahraman gazilerimiz adına gösterdikleri vefadan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Güney Kore'nin Seongnam Belediye Başkanı Jaemyung Lee, Kore savaşına katılarak Kore'yi Kore yapan değerli gaziler ile birlikte olmak bizleri son derece memnun etmiştir dedi.

Başkan Jaemyung Lee, "Gaziantep ile Seongnam şehirleri arasındaki iyi niyet anlaşması imzaları için şehrinizde bulunmaktayız. Kore savaşının üzerinden 62 yıl geçti. Türklerin göstermiş oldukları asil fedakârlıklar neticesinde Güney Kore halkı bugün mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Güney Kore halkı sizlerin gençliğinizi ve canlarınızı ortaya koyarak yaptığınız fedakârlıkları sonsuza dek hatırlayacaktır. Güney Kore halkı adına sizlere minnettarız" dedi.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette birbirlerine hediyeler sunan heyet üyeleri bu günün anısına birlikte fotoğraf çektirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güney Kore Heyetinden Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement