Hatay'da Durdurulan Tır - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Durdurulan Tır

Hatay\'da Durdurulan Tır

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "Suriye'ye giden 'silah yüklü tır iddiası' Esed lobisine gönüllü uşaklık yapan çevreleri harekete geçirdi.

03.01.2014 16:37

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, " Suriye'ye giden 'silah yüklü tır iddiası' Esed lobisine gönüllü uşaklık yapan çevreleri harekete geçirdi. Aylardır, hatta yıllardır Türkiye'nin muhaliflere desteğini kesmek için ileri sürdükleri karalama kampanyasını hızlandırmış görünüyorlar" dedi.

Yazılı açıklama yapan Kaya, Esed rejiminin sözcülüğünü üstlenmiş kesimlerin, Suriye direnişine destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür-Der gibi kuruluşların da takibata uğrayacağını dillendirdiğini, bu tür temennilerinin gerçeğe dönüşmesi umuduyla kamuoyu oluşturmaya çalışıldığını belirtti.

Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Son süreçte yaşanan hükümet-cemaat gerilimiyle birlikte Gülen cemaati mensuplarının da bu kirli kampanyaya omuz verme eğilimi içinde oldukları dikkati çekiyor. Bir müddettir Gülen medyasında Suriye'deki 'aşırı gruplara silah aktarıldığı' iddiası çeşitli biçimlerde gündemleştirilmekte. Nitekim son tır hadisesinde Gülen cemaatine mensup yayın organlarının yayınları bu tutumu yansıtmakta. Cemaatin AK Parti'yi uluslararası platformlarda sıkıştırmak üzere bu konuyu kullanacağına dair onca iddiadan, değerlendirmeden sonra adeta göstere göstere gelen bu tür yayınlar kaçınılmaz olarak bahsedilen tezi güçlendiriyor."

Mahmut Akpınar'ın 11 Temmuz 2013'teki "Suriye'de son durum" başlıklı yazısında, "… Batı hem muhaliflere destek olmuyor hem de El Nusra cephesi üzerinden Esed'e karşı verilen mücadeleyi karalamak, tehdit haline getirmek istiyor. Bu arada Türkiye'yi Suriye noktasında pek çok karışık işe, desteğe zorlayan batı yarın AK Parti hükümetini El Nusra cephesi ve Suriye'deki radikal unsurlar üzerinden 'radikal İslamcı unsurları koruyan hükümet' konumuna sokarak dünyada hükümeti, Türkiye'yi ve Erdoğan'ı itibarsızlaştırabilir…" ifadelerine yer verdiğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"O zaman durup düşünelim. Üstelik de bold yazarak batının, Suriye'deki gruplara destek verildiği iddiası üzerinden Erdoğan'ı itibarsızlaştırma gayreti içine girebileceğini söyleyen kişi, bu cemaatin itibar ettiği bir isim. Peki, dün bu tespiti rahatlıkla yapan sizler bugün nasıl böyle bir oyunun gönüllü oyunculuğuna soyunabiliyorsunuz? Hırsınız aklınızı başınızdan aldı mı? Kavganın harareti ile her şeyi mubah mı görmeye başladınız? Erdoğan'ı, AK Parti'yi falan geçelim, bir an için içeride yaşanan tüm kavgaları, çekişmeleri siyasi hesaplaşma ya da rekabet deyip bir kenara bırakalım. Peki, bu tavrınızdan ötürü Suriyeli mazlumlara ulaştırılması gereken yardımlar zayıflarsa, azalırsa bunun vebali sizi hiç korkutmuyor mu?"

Kaya, kargaşaya, komplo teorilerine gerek olmadığını, görmek isteyenler için olan biteni anlamanın zor olmadığını vurgulayarak, "Suriye'ye giden 'silah yüklü tır iddiası' Esed lobisine gönüllü uşaklık yapan çevreleri harekete geçirdi. Aylardır, hatta yıllardır Türkiye'nin muhaliflere desteğini kesmek için ileri sürdükleri karalama kampanyasını hızlandırmış görünüyorlar" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Durdurulan Tır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement