Hayrat Temsilcileri Vali Aksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Hayrat Temsilcileri Vali Aksoy'u Ziyaret Etti

Hayrat Temsilcileri Vali Aksoy\'u Ziyaret Etti

Hayrat Vakfı, Hayrat İnsani Yardım, ULUED ve Altın Kalem Eğitim ve Kültür Derneği Temsilcileri Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

13.01.2015 17:55

Hayrat Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Altay, Hayrat İnsani Yardım Diyarbakır Temsilcisi Said Uzan, Uluslararası Eğitimciler Derneği (ULUED )Diyarbakır Bölge Temsilcisi Ömer Yıldırım ve Altın Kalem Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı M. Şah Korkut Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Hayrat Vakfı Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Altay, Vakfın Diyarbakır'daki hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Hayrat İnsani Yardım Diyarbakır Bölge Temsilcisi Sait Uzan da, dernek olarak Suriyeli muhacirler başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yaptıkları gıda ve giyim yardımları hakkında bilgilendirmede bulundu. Yardımlarının aralıksız sürdüğünü dile getiren Uzan, yaptıkları araştırmada Diyarbakır'daki Suriyeli muhacirlerin ihtiyaçları ile ilgili elde ettikleri verileri Vali Aksoy'a iletti.

Hayrat, Suriyeli Öğrencilere Okul İstedi

Uzan, Diyarbakır'da tek olan İskanevleri'ndeki Suriyeli muhacirlere ait okulun yeterli olmadığını ve Sur İçi başta olmak üzere kentin farklı birkaç noktasına Suriyeli öğrenciler için, okul ihtiyacı olduğunu ve konuda yapılacak çalışmalara Hayrat İnsani Yardım Olarak destek olacaklarını belirtti.

ULUED (Uluslararası Eğitimciler Derneği)Diyarbakır bölge temsilcisi Ömer YILDIRIM ise ULUED kapsamında Osmanlıca kurslarının devam ettiğini, bu kursların Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, Gençlik ve Spor Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezleri'nde MEB'e bağlı okullarda ve Olgunlaşma Enstitüsünde olmak üzere Diyarbakır'da toplam 5 sınıfta Osmanlıca derslerinin devam ettiğini söyledi. Yıldırım, Şubat ayında M.E.B Bünyesinde Öğretmenlere yönelik, hizmet içi eğitim Osmanlıca Kurslarının açılacağını sözlerine ekledi.

Ziyaret boyunca verilen bilgileri dinleyen Vali Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan çalışmalarda başarılar diledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hayrat Temsilcileri Vali Aksoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement