Hayvanlar Aç Kalmasın Diye Seferber Oldular - Son Dakika
Güncel

Hayvanlar Aç Kalmasın Diye Seferber Oldular

Hayvanlar Aç Kalmasın Diye Seferber Oldular

Amasya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma timleri olumsuz hava koşulları dolayısıyla yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

13.12.2013 14:58

Amasya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma timleri olumsuz hava koşulları dolayısıyla yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Merkez Boğazköy mevkisi ile Suluova ilçesi Yedikır Barajı etrafında bulunan Yedi Kuğular Kuş Cenneti yakınlarına Amasya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma timleri yem bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, yemleme sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada yoğun kış şartları nedeniyle arazinin karla kaplandığını ve yaban hayatın bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Doğaya yem bırakarak yaban hayatını destekliyoruz. Bu durumda vatandaşların da duyarlılığını bekliyoruz. İnsanlar evlerinin, bahçelerinin önüne ve müsait yerlere bir avuç yem koyabilirlerse yaban hayatına destek olmuş olurlar" dedi.

Kartal, Gümüşhacıköy ilçesinde yoğunluk gösteren akbabaların ise av turizmi kapsamında vurulan domuzların leşlerinin bu bölgeye bırakılması sonucu beslendiğini belirtti.

Amasya'da son iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle doğaya bin 500 kilo buğday ve 300 kilogram mısır bıraktıklarını ifade eden Kartal, yıl içinde ise toplam 3 ton buğday, bir ton mısır olmak üzere toplam 4 ton yem bırakıldığını sözlerine ekledi.

-Jandarma timleri doğaya yem bıraktı

Yemleme çalışmalarına jandarma çevre koruma timlerinin de destek verdiğini belirten Kartal, "Jandarma bu gibi çalışmalarımıza her zaman destek veriyor. Av koruma başta olmak üzere faaliyetimizde bizimle birlikte hareket ediyorlar. Yardım talep ettiğimizde bizi yalnız bırakmıyorlar" ifadelerini kullandı.

Çevre koruma timleri de doğal yaşamın korunması ve desteklenmesi için gayret gösterdiklerini ifade ettiler. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayvanlar Aç Kalmasın Diye Seferber Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement