Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı - Son Dakika
Güncel

Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı

Hazreti Hüseyin\'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı

CAFERİDER Onursal Başkanı Özgündüz: "Asıl önemli olan adalet, hürriyet, eşitlik. Bunları herkese verdiğin zaman, herkes benimle, ben herkesle eşit vatandaş olmuş olurum"

13.11.2013 13:40

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz, yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin, "Asıl önemli olan adalet, hürriyet, eşitlik. Bunları herkese verdiğin zaman, herkes benimle, ben herkesle eşit vatandaş olmuş olurum" dedi.

Özgündüz, Hazreti Muhamamed'in torunu Hz.Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılında CAFERİDER tarafından Halkalı Arena Mega'da düzenlenen "Geleneksel Aşura Matem Merasimi"nde yaptığı konuşmada, Kerbela'nın önemine değindi, Hazreti Hüseyin'in şehit edilmesi olayını anlattı.

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Özgündüz, şunları söyledi:

"Bu kapsamda, 'Kürtler'e, Aleviler'e, şuna, buna şu hakları verelim' diyorlar. Bakın, bunlar bizi ayrıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Ona, buna hak. Bu devlet, toprak hepimizin değil mi? Asıl önemli olan adalet, hürriyet, eşitlik. Bunları herkese verdiğin zaman, herkes benimle, ben herkesle eşit vatandaş olmuş olurum. Temsilde adalet sağlanmalı.

Bölgemizde sanki çok ihtiyaç varmış gibi imam hatip açıldı. Iğdır'da sanki ihtiyaç varmış gibi ilahiyat fakültesi kuruldu. Müftümüz de geçenlerde biliyorsunuz bir şeyler söyledi. Bu mantıkla hazırlanan bir Anayasa, bu ülkeye bir şey getirmez. Bu anlayışla birşey kazanılmaz."

Özgündüz, Aşure gününün milletçe yas olarak tutulduğunu vurgulayarak, bugün ile Gadir-i Hum gününün bayram ilan edilmesini istediklerini aktardı.

-Ayettullah Reisi: "Türkiye ilişkilerimizi güçlendiren Ehl-i Beyt sevgisidir"

Törene İran adına katılan Ayetullah Reisi de Kerbela'de büyük acılar yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendiren, Ehl-i Beyt'e duyulan derin sevgidir. Düşman, aramıza nifak tohumları sokmaya çalışmaktadır. Fakat Ehl-i Beyt ve Hazreti Hüseyin'e olan sevgimiz devam ettikçe bunu başaramayacaklardır. Kerbela'nın bize öğrettiği, zalimlerin karşısında durmak ve onlarla savaşmaktır. Dünyada İslam'a yapılanlar öyle seviyelere geliyor ki bir gün Peygamberimizin karikatürünü çizdiriyor, başka bir gün Şia ile Sünniler'i birbirine kırdırıyor. Allah'a tevekkül ederek ve Ehl-i Beyt'e olan sevgimizle birliğimizi korumalıyız. Bu kapsamda, İran'daki 3 önemli organın selamlarını size getirdiğimi de belirtmek istiyorum."

CAFERİDER Genel Başkanı Sinan Kılıç da Kerbela'nın bir gün hatırlanıp, sonra unutulacak bir olay olmadığını belirtti. O günün, mazlum ve zalimlere çok önemli bir mesaj sunduğunu dile getiren Kılıç, "Zalimlere, saltanatın, makamların, nefsinin kölesi olanların, Allah katı ve insanlık huzurunda kaybedeceğini, mazlumların da zalim karşısında kaybetmiş görünseler bile kazanmış olacaklarını göstermiştir" dedi.

Etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise bugünün İslam tarihi açısında önemli olduğunu ve Müslümanlar'ın bunu her zaman yaşayacağını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazreti Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1374. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement