HDP, Sol Partilerle İttifak Arayışında - Son Dakika
Güncel

HDP, Sol Partilerle İttifak Arayışında

Haziran ayındaki genel seçimler yaklaşırken HDP, sol partilerle ittifak arayışına girdi. EMEP, seçimlere HDP çatısı altında girecek, ÖDP, HTKP ve TKP ile yapılan görüşmelerden ise henüz bir sonuç alınamadı.

04.02.2015 20:54  Güncelleme: 21:43

Türkiye'deki seçimler yaklaşırken, seçimlere parti olarak gireceğini açıklayan HDP ile sol çevrelerin ittifak arayışı sürüyor. Türkiye, 7 Haziran'da yeni parlamentosunu belirlemek üzere genel seçime gidecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamasına göre, seçime 31 parti katılacak. Emek Partisi (EMEP), HDP çatısı altında seçime girecek, diğer sol partilerle yapılan görüşmelerden ise henüz bir sonuç alınamadı.

HDP İTTİFAK ARAYIŞINDA

Rudaw'ın haberine göre, seçimlere parti olarak gireceğini açıklayan HDP'nin Kürt partilerinin yanı sıra Türkiye'deki sol partilerle ittifak arayışı sürüyor.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye'nin demokratikleşmesi için, sol çevrelerin ittifakının önemine işaret etti. HDP çatısı altında seçimlere gireceklerini belirten Gürkan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile görüştüklerini, görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadığını söyledi.

CHP İTTİFAKA KAPALI

CHP'nin de kendini ittifakın dışında görmemesi gerektiğini belirten Gürkan, "Ancak şimdiye kadar, CHP'den yapılan açıklamalar bu ittifaka kapalı olduklarını gösteriyor" dedi.

ÖDP "SOL" İTTİFAK İSTİYOR

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, Türkiye'nin "İslami faşizm" tehdidi altında olduğunu söyledi. Bu tehlikeye karşı, sol çevrelerin ittifakının şart olduğunun altını çizen Taş, "SYRIZA'nın başarısı gibi bir başarı istiyorsak, yeni Türkiye perspektifine göre bir siyaset belirlememiz gerekiyor. O zaman başarılı bir sonuç elde edebiliriz" diye konuştu.

HDP, Sol Partilerle İttifak Arayışında
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP, Sol Partilerle İttifak Arayışında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • hasan t.: Ne kadar Allahsız kitapsız ateist marksist-leninist komünist varsa onlarla işbirliği yapıyorlar . . 34 14 Yanıtla
  • Arin: Suriyedeki, turkmenlerle bir konussaniz keske... Hepsi irkdaslarina kufrediyor, iside karsi yanimizda sadece kurtler var, ypg var diyorlar. Bence bir donup kendinize bakin turkler suriyedeki turkmen kardeslerinizi kimler koruyor orada.. Oyle teroristsiniz demek artik yemiyor 21 24 Yanıtla
  • Az kaldi: Cok yazik bir tane Turk Bayragi olmazmi. Sizin ne dirinize nede olunuze zerre kadar acimiyorum. 25 16 Yanıtla
  • Ankara: Büyük düşün Türkiye Halkları, şimdi HDP zamanı... 20 13 Yanıtla
  • Burock38: Ben artık bayrak aramıyorum insan arıyorum sağcıyım ama oyum selahattin demirtaşa olacak 19 13 Yanıtla
  • hasan t.: HDP Kürtlerin CHP'sidir. 7 23 Yanıtla
  • t.akduman: bis tererüstler chp yide yanınıza alsanız sonunuz hüsran olacak 17 12 Yanıtla
  • mücahid37: YÜCE ALLAH ( C. C ) kürtleri hdp den korusun. . . LAGALİBEİLLALLAH. . 7 21 Yanıtla
  • Az kaldi: Yasasin KURD ve TURK kardesliyi. Nalet olsun pkk ya ve iside. 12 15 Yanıtla
  • Atar: Ey kurtler,iyi bakin sozde kurtlerin partisi,acikca goruluyorki islama dusman partilerle birlesiyor,gosteriyorki islama dusmandir hdp 9 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement