Hocalı Katliamının 24. Yılı - Iğdır/siirt/ - Son Dakika
Güncel

Hocalı Katliamının 24. Yılı - Iğdır/siirt/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hocalı katliamının 24. yılı Anma törenlerinden detaylar Hocalı katliamının 24. yılı Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Ünsal: "Ermeniler, kendilerini masum ilan ederek sözde soykırım yalanlarıyla Avrupa devletlerini Türkiye aleyhinde kışkırtmakta, 'Türkler soykırım yaptı' yalanı kapsamında ülkeyi mahkum etmeyi amaçlamaktadır.

26.02.2016 17:42

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hocalı katliamının 24. yılı

Anma törenlerinden detaylar Hocalı katliamının 24. yılı

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Ünsal:

"Ermeniler, kendilerini masum ilan ederek sözde soykırım yalanlarıyla Avrupa devletlerini Türkiye aleyhinde kışkırtmakta, 'Türkler soykırım yaptı' yalanı kapsamında ülkeyi mahkum etmeyi amaçlamaktadır. Onlar amaçlarına ulaşamayacak"

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, "Ermeniler, kendilerini masum ilan ederek sözde soykırım yalanlarıyla Avrupa devletlerini Türkiye aleyhinde kışkırtmakta, 'Türkler soykırım yaptı' yalanı kapsamında ülkeyi mahkum etmeyi amaçlamaktadır. Onlar amaçlarına ulaşamayacak" dedi.

Dernek tarafından Hocalı katliamının 24. yılı dolayısıyla, Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Kur'an-ı Kerim okundu.

Ünsal, yaptığı konuşmada, 24 yıl önce Hocalı'da, Ermeni çetelerince yüzlerce Azerbaycan Türkü'nün hunharca katledilmesinin acısının Türk dünyasını sardığını söyledi.

Ermenilerin yıllarca düşmanlık yaparak her fırsatta silahsız masum Türk ve Müslümanları katlettiğini anlatan Ünsal, "Bunlar Hocalı'da yaptıkları katliamı, atalarından öğrenmiştir. 1915, 1920 ve 1922'de Anadolu'da, Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Ermeni Taşnak çeteleri binlerce insanımızı katletmiştir" diye konuştu.

Ermenilerin tarih boyunca Türk ve Müslüman toplumlara uyguladığı zulmün tarih kitaplarında yer aldığını belirten Ünsal, "Ermeniler, kendilerini masum ilan ederek sözde soykırım yalanlarıyla Avrupa devletlerini Türkiye aleyhinde kışkırtmakta, 'Türkler soykırım yaptı' yalanı kapsamında Türkiye'yi mahkum etmeyi amaçlamaktadır. Onlar amaçlarına ulaşamayacak. Azerbaycan'daki Hocalı faciası, Ermeniler'in gerçek yüzünü göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, "Hocalı katliamı" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Etkinliğe, Vali yardımcıları Mevlüt Özmen, Bilgehan Karanfil ve Muhlis Arslan ile İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hocalı katliamının 24. yılı

Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992'de gerçekleştirilen katliam, AK Parti Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak İl Kadın Kollarınca yapılan basın açıklamalarıyla kınandı

AK Parti Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak İl Kadın Kolları tarafından, 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında gerçekleştirilen katliama dikkati çekmek için Genel Merkez Kadın Kollarınca Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, basın açıklamaları yapıldı.

AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, il binası önündeki basın açıklamasında, Ermeni kuvvetlerinin Sovyetler Birliği'nin desteğiyle 21. yüzyılın eşiğinde dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisini gerçekleştirdiğini anımsattı.

Ermenilerin yaptığı bu katliamın, insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olduğunu kaydeden Evsen, o kara gecede yaşananların, uluslararası kamuoyu, kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelindiğini bildirdi.Katliamı "insanlık suçu" olarak niteleyen Evsen, şöyle konuştu:

"Hocalı'da yapılan katliam Azerbaycan'daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Biliyoruz ki masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Bizim için dün Srebrenitsa'da, Halepçe'de, bugün Hama'da, İdlip'te, Türkmendağı'nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı'da yaşananlar da odur. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı'daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur." Hocalı'daki katliam AK Parti Siirt, Batman ve Şırnak İl Kadın Kollarınca yapılan basın açıklamalarıyla da kınandı.

Hocalı Katliamının 24. Yılı - Iğdır/siirt/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hocalı Katliamının 24. Yılı - Iğdır/siirt/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement