Hollandalı Gazeteci Kent Konseyi'nde - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Gazeteci Kent Konseyi'nde

Hollandalı Gazeteci Kent Konseyi\'nde

Bursa'ya gelen Hollandalı gazeteci Jessica Maas, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile röportaj yaparak bilgi aldı.

05.04.2012 23:47  Güncelleme: 23:46

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Hollandalı gazeteci Jessica Maas'a Türkiye'deki genç ve dinamik nüfusun ülkenin kalkınmasından önemli rol üstlendiğini anlattı.

Bu dinamizmin en önemli kaynağının da motivasyon ve inanç olduğunu kaydeden Pala, "Avrupa sallanıyor, ekonomik sıkıntılar çeken Avrupa'yı ayakta tutacak olan esas güç Türkiye'dir. Türkiye bölgesinde önemli bir aktördür. Doğu ile batı arasında bir denge unsurudur. Avrupa'da Türkiye'ye karşı bazı korkuları olan kesimler var. Bunları Bursa'ya yönlendirmenizi isteriz" dedi.

Pala, Bursa'nın bugüne kadar bir sanayi kenti olduğunu, ancak kentin artık sanayiye doyduğunu ifade etti. Bursa'nın kültür ve turizm şehri olma yolunda ilerlediğini ifade eden Pala, "Kentin dönüşümü için her türlü çalışma yapılıyor. Sanayi yatırımları artık Bursa yerine daha fazla ihtiyaç duyulan Anadolu kentlerine kaydırılıyor. Bu yüzden Detroit benzetmesi pek doğru değil" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en aktif, en çalışkan ve en dinamik kent konseyi olduğunu hatırlatan Pala, "4 Meclis, 34 çalışma grubumuzla herkese ve her kesime söz hakkı veriyoruz. Toplumsal denge çizgisi anlayışıyla da herkesten kabul gören kurum haline geldik. Birleşmiş Milletler'in Brezilyalı temsilcisi de çalışmalarımız hakkında bilgi almak için Bursa'ya geldi. Kendisi, Bursa Kent Konseyi'nin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek bir yapıda olduğunu söyledi" dedi.

Merinos AKKM ve Bursa'nın kongre turizmindeki yeri konusunda da bilgi veren Pala, "22 ayda kongre, fuar, panel, konser, tiyatro ve sektörel toplantılar da dahil olmak üzere 1200'ü aşkın etkinlik yapıldı. 840 bin kişi hareketi oldu. Kongre turizminde İstanbul ve Antalya gibi çok güçlü rakipler var. Bursa'nın yeterli payı alabilmesi için kentin tüm kesimleri işbirliği içinde çalışması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hollandalı Gazeteci Kent Konseyi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement