İki Kardeşe Cinayetten 2'şer Kez Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

İki Kardeşe Cinayetten 2'şer Kez Müebbet Hapis

İki Kardeşe Cinayetten 2\'şer Kez Müebbet Hapis

Kastamonu'da iki kişiyi öldürüp iki kişiyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan kardeş iki sanık, 2'şer kez müebbet ve 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

13.02.2014 18:45

Kastamonu'da iki kişiyi öldürdükleri ve iki kişiyi yaraladıkları iddiasıyla yargılanan kardeş iki sanık, 2'şer kez müebbet ve 21'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Yargıtayın bozma ilamının ardından yeniden yargılanan tutuklu sanıklar Selahattin Abdioğlu (57) ve Orhan Abdioğlu (53) Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan video konferans sistemiyle katıldı.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Selahattin Abdioğlu, borcun kumar ile ilgisi olmadığını belirterek, "Borç ticari hayatımla ilgilidir. Benim olaydan kullanmış olduğum ticari aracın alımı sırasında Tayfun'dan borç almıştım. Beraatimi talep ederim" dedi.

Tutuklu sanık Orhan Abdioğlu da olayla ilgisinin kardeşinden dolayı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kardeşimin 4 bin lira parasını ödeyip senedini aldım. Benim olayla bağlantım bu kadardır. Olayın meydana geldiği gün tabanca kullanılmamıştır. Öncelikle bu suça karışmadığım için beraatime karar verilmesini talep ederim."

Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Selahattin Abdioğlu ile Orhan Abdioğlu'nu, maktül Murat Kayıkçı ve Hüsnü Makberoğlu'nu kasten öldürme suçundan 2'şer kez müebbet, İrfan Çolakoğlu'na yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 12'şer yıl, Cüneyt Kayıkçı'ya karşı kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan 9'ar yıl hapisle cezalandırdı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanıklara tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağı konusunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar vermişti.

İddianameye göre, Kastamonu'da 18 Haziran 2011'de Selahattin Abdioğlu'nun kumar borcundan dolayı, Murat Kayıkçı ve Hüsnü Makberoğlu ile İrfan Çolakoğlu'nun aralarındaki anlaşmazlık tartışma dönüştü. Daha sonra Selahattin Abdioğlu ve kardeşi emekli polis Orhan Abdioğlu, maktülleri, bulunduğu kıraathane önünde silahla vurup, mağdur Cüneyt Kayıkçı ile İrfan Çolakoğlu'nu da yaraladı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İki Kardeşe Cinayetten 2'şer Kez Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement