Samsun'da İkinci El Eşya Satan Mağazalarda Sığınmacı Bereketi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da İkinci El Eşya Satan Mağazalarda Sığınmacı Bereketi

Samsun\'da İkinci El Eşya Satan Mağazalarda Sığınmacı Bereketi

Samsun'da Iraklı, Suriyeli, Afgan sığınmacılar, ikinci el eşya satan esnafın yüzünü güldürdü.

06.10.2014 11:38  Güncelleme: 12:07

– SAMSUN'da Iraklı, Suriyeli, Afgan sığınmacılar, ikinci el eşya satan esnafın yüzünü güldürdü. Samsun Mobilyacılar Marangozlar ve Döşemeciler Odası Başkanı İbrahim Ülker, "Kendilerini burada kalıcı görmedikleri için yeni mobilyalara ilgi göstermiyorlar. Genellikle ikini el beyaz eşya ve mutfak aletleri satışı yapılıyor. Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacılar, ikinci el eşya sektörüne yüzde 50'lik geçici bir hareket getirdi" dedi.

Ortadoğu'da yaşanan iç savaş nedeniyle 8 bin Suriyeli, Iraklı ve Afgan sığınmacının yerleştiği Samsun'da esnafın işlerinde artış omdu. Özellikle ikinci el eşya satan esnafın işleri ikiye katlandı. Başta Suriyeli'lerin sektöre önemli bir hareket kazandırdığını belirten Samsun Mobilyacılar Marangozlar ve Döşemeciler Odası Başkanı İbrahim Ülker, ikinci el eşya mağazalarına adeta hücum edildiğini belirtti. Ekonomik gücü biraz iyi olanların ve yerleştirildikleri şehirlerde hane kurmak isteyen Suriyeli'lerin ikinci el eşya sektörünün yüzünü güldürdüğünü kaydeden Ülker, "Onlar kendilerini burada kalıcı görmedikleri için yeni mobilyalara ilgi göstermiyor. Genellikle ikinci el beyaz eşya ve mutfak aletleri satışı yapılıyor. Suriyeli'ler ikinci el eşya sektörüne yüzde 50'lik geçici bir hareket getirdi."

'İKİNCİ EL SATANLAR BAYRAM ETTİ'

4 yıldır ikinci el eşya sektöründe çalıştığını söyleyen Soner Fazlı de yaşananları şöyle değerlendirdi:

"Biz normalde öğrencilere hitap eden bir sektörüz. Suriyeli'lerin ülkemize gelmesiyle birlikte çok sayıda ikinci el eşya satan arkadaşımız bayram etti diyebilirim. Allah'a şükrediyoruz. Şu anda Suriyeli'lerin talepleri biraz düştü. Çoğu evlerinin eşyalarını aldı. Öğrenci sezonunun açılması ile birlikte sektörde yine hareketlilik başladı. Suriyeli'ler oturma gruplarına fazla ilgi göstermiyor. Genelde tek kişilik yataklar tercih ediyorlar. Ağırlıklı olarak sığınmacılara beyaz eşya satışı gerçekleştirdik." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun'da İkinci El Eşya Satan Mağazalarda Sığınmacı Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement